ECZACILIĞIN 183. YILI ADANA’DA KUTLANIYOR
Manşet Haber 15.05.2022 14:37:24 0

ECZACILIĞIN 183. YILI ADANA’DA KUTLANIYOR

ECZACILIĞIN 183. YILI ADANA’DA KUTLANIYOR






Adana Eczacı Odası (ADEO), ‘14 Mayıs Eczacılık Günü’ nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Eczacıların her koşulda 7/24 kesintisiz hizmet verdiğini söyleyen Eczacı Odası Başkanı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Ssağlık çalışanlarına şiddete her gün bir yenisi ekleniyor. Acilen caydırıcı tedbirler ve cezalar uygulanmalı, sağlıkta şiddet son bulmalıdır” dedi.





Eczacılık Günü’ etkinliklerinde Oda Başkanı Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve yöneticiler Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nı okudu. Adana Baro Tesislerinde düzenlenen etkinlikte konuşan Eczacı Odası Başkanı Ö. Mürsel Yalbuzdağ, şöyle konuştu:









“İlaç ikamesi olmayan, ticari kabul edilemeyecek elzem bir üründür. İlaçta dışa bağımlılığımız azaltılmalı, yerli ilaç sanayi ve yerli Ar-Ge çalışmaları desteklenmelidir. Yerli ilaç Sanayi desteklenmeyen dışa bağımlı olan döviz kuruna bağlı ilaç piyasasında ilaca erişimde sıkıntı yaşamaktayız. Üretilemeyen, ithal edilemeyen ilaçlardan kaynaklı biz eczacılar ise en önemli görevlerimizden olan hastaların ilaca erişimini sağlayamamaktayız. Sıkıntılar daha da büyümeden acilen tedbir alınmalı, İlaç Fiyat Kararnamesi baremleri ve karlılık oranları arttırılmalı, ilaç fiyatları yılda en az 2 ya da 3 kez güncellenebilmelidir. Yıllardır güncellenmeyen ilaç fiyat kararnamesi acilen güncellenmelidir.Halkın ilaca erişimi engellenmemelidir. Sağlık çalışanlarına şiddet son bulmalı. Ne yazık ki sağlık çalışanlarına şiddete her gün bir yenisi ekleniyor. Acilen caydırıcı tedbirler ve cezalar uygulanmalı, sağlıkta şiddet son bulmalıdır.





GELECEĞİMİZE UMUTLA BAKMAK İSTİYORUZ





“Dünyada bir çok ülkede olduğu gibi eczacıların verdikleri mesleki bilgi ve hasta danışmanlığı hizmetleri karşılığında meslek hakkı verilmesi ülkemizde sürdürülebilir eczacılık için artık elzem hale gelmiştir. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları ve emekli maaşları düzenlenmelidir. Biz eczacılar halkımıza ilaç hizmeti sunmanın, onları sağlıklarına kavuşturmanın mutluluğu ve huzuruyla gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Her zaman en iyi hizmeti sunmak istiyoruz, bunun için de var gücümüzle çalışacağız. Sorunlarımız, sıkıntılarımız var ancak geleceğimize umutla bakmak istiyoruz”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°