EĞİTİM 3.09.2024 13:05:00 0

"EĞİTİM DÖNEMİ ÇİLEYE DÖNÜŞMESİN "

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yeni eğitim-öğretim döneminin büyük sorunlarla başladığını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı'nı acil ve etkin çözüm üretmeye çağırdı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yeni eğitim-öğretim sezonunun büyük sorunlarla başladığına dikkat çekti. Sadece geçen yıla oranla kalem ve silgiden, okul kıyafeti ve çantasına dek bütün malzemelerin en az yüzde 100 zamlandığını belirten Barut, "Okullarımızın temizlikten bakıma, öğretmenlerimizin özlük haklarından maaşlarına, öğrencilerimizin eğitimden beslenmeye ve barınmaya, öğrenci velilerimizin ekonomik sorunlarına çare bulunmadan eğitimde fırsat eşitliği sağlanamaz, nitelikli eğitimden söz edilemez. Her yıl tartışılan bu sorunlara kalıcı, acil ve etkin çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.
Türkiye'de AKP eliyle yapboz tahtasına döndürülen eğitimde sorunların bitmediğine işaret eden CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut,  "İktidarın yanlış politika ve uygulamaları eğitimde sorunları katlayarak büyütüyor. Örneğin ucube kalıcı saat uygulamasından yakın bir zaman sonra kör karanlıkta öğrencilerimiz yollara düşecek. Okulların ısıtma ve temizlik sorunlarından öğretmenlerin üstüne yüklenen tüm yüklere kadar bütün sorunlara AKP iktidarı yol açıyor, çare de üretmiyorlar. Eğitimde özetle söylenecek tek cümle; 'AKP sebep, yaşananlar sonuçtur.' Bu düzeni değiştirmek zorundayız" diye konuştu.
Büyük Önder ve Başöğretmen Atatürk'ün, 'Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir' sözünü anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımız ve onların eğitimi en öncelikli konumuz olmalı ama birçok sorunla karşı karşıyayız. Bilindiği üzere toplumların uygarlık düzeyi öğretmene verilen değerle ölçülüyor. Oysa bugun yüz binlerce atanamayan öğretmenimiz var. Mevcut öğretmenlerimizin özlük hakları ve maaşlarıyla ilgili sorunları büyük. Her yıl olduğu gibi okullarımız yine eğitim öğretim yılına birçok eksik ile başlıyor, temizlikten ısıtmaya, bakımdan güvenliğe çok sorun bulunuyor. Yeteri kadar öğretmen ataması yapılmadı. Kölelik düzeni gibi sözleşmeli, ücretli öğretmen uygulaması eğitime de insanlığa da yakışmıyor. Öğrenci velilerimiz ekonomik krizin yükünü taşıyor. Öğrencilerimizin barınmadan ulaşıma, eğitimden beslenmeye çok fazla sorunu var. Eğitimde öğretmen ve öğrenciyi merkeze alan, bilimsel, laik, nitelikli, kamusal ve parasız bir model uygulanmazsa bu sorunlara çare bulunamaz. Okullarımızın temizlikten bakıma, öğretmenlerimizin özlük haklarından maaşlarına, öğrencilerimizin eğitimden beslenmeye ve barınmaya, öğrenci velilerimizin ekonomik sorunlarına çözüm bulunmadan eğitimde fırsat eşitliği ve nitelikli eğitimden söz edilemez. Her yıl tartışılan bu sorunlara kalıcı, acil ve etkin çözüm bulunmasını istiyoruz."


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

33.5° / 23.9°