Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kazım Karabekir Mahallesi'nde, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde yapılan ,el sanatları satış büfelerini Kültür Evlerinde kadınların ürettiği el emeği göz nuru ürünlerini sergileme ve satışının gerçekleşmesi sağlamak amacıyla kadınlara ve engelli vatandaşlara tahsis etti. . Satış büfelerinden kadınlar ve engelli vatandaşlar faydalanacak.
Usta öğreticilerimizin kontrolünde, kurslara katılan vatandaşlarımız ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayacaklardır. Buraya gelen vatandaşlarımız hem dinlenme alanlarından faydalanacak, hem de Kültür Evlerimizde üretilen ürünlerden kendi işlerine yarayan ürünlerden alabileceklerdir. Kursiyerler de evde oturmak yerine hem üretecekler ve satmaları için kendilerine tahsis edeceğimiz satış büfelerinde satış yaparak aile bütçelerine katkıda bulunacaklardır. ' şeklinde konuştu.
İŞ İMKÂNI 50 BİN HİBE
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir'de yaşayan vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla KOSGEB ile işbirliği yaparak Yüreğir Belediye Kültür Merkezi'nde 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kurslarını açacaklarını belirtti. KOSGEB tarafından, kurs sonunda girişimci vatandaşlara işyeri açmak için 50 bin lira hibe, 100 bin lirası faizsiz geri ödemeli banka kredisi olmak üzere 150 bin liralık destek verilecektir. Burada asıl amaç vatandaşlarımızın işyeri açmalarını teşvik etmektir.' şeklinde konuştu.
BALIK VERMİYORUZ, BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYORUZ
Yüreğir'in en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ' Her gün birçok insan belediyemize gelip iş başvurusunda bulunuyor. Belediye olarak bütün herkese iş vermek gibi bir imkânımız yok. Hizmete açtığımız 11 adet kültür evinde her türlü meslek ve hobi kursları verilmektedir. Bu kurslar sayesinde birçok insanımız meslek öğreniyor. Kültür Evlerimizden aldıkları sertifikalarla kendilerine iş buluyorlar, iş kurma imkânına sahip oluyorlar.
ÇEYİZLERİ KURSLARIMIZDAN
Yeni yuva kuracak olan genç kızlarımız çeyizlerini Kültür Evlerimizde hazırlıyorlar. Ailelerini mali külfetten kurtarıyorlar. Bunun dışında, el emeği göz nuru ürünler üretiyorlar. Bizim amacımız vatandaşlarımızın ürettikleri ürünleri en iyi şekilde değerlendirmeleri sağlamaktır. Bunun için bu satış büfelerini vatandaşımızın hizmetine sunarak, aile ekonomilerine katkı sağlamalarına yardımcı oluyoruz.' dedi.
EKONOMİK OLARAK RAHATLIYORLAR
Yüreğirli kadınların ilçeye açılan 11 adet kültür evi sayesinde 4 duvar arasından çıkıp üretken hale geldiklerini belirterek 'İlçemizde yaşayan kadınlarımız kültür evlerimiz sayesinde boş zamanlarını artık daha verimli geçiriyorlar. Kültür Evlerimizde verilen kurslar sayesinde hem meslek öğreniyorlar, hem de ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Burada en önemli olaylardan bir tanesi de Yüreğirli kadınlarımız üretmenin, ailelerine ekonomik katkı koymanın gururunu yaşıyorlar. Böylece psikolojik olarak da rahatlıyorlar. Kendilerine daha fazla güvenleri geliyor.