“ELÇİ’NİN FAİLLERİ CEZASIZ BIRAKILMAK İSTENİYOR”
Manşet Haber 28.11.2016 13:19:43 0

“ELÇİ’NİN FAİLLERİ CEZASIZ BIRAKILMAK İSTENİYOR”

“ELÇİ’NİN FAİLLERİ CEZASIZ BIRAKILMAK İSTENİYOR”

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’nin faillerinin cezasız bırakılmak istendiğini savundu.
Mahmut Esat Bozkurt Salonu’nda “Elçiye Zeval Oldu” başlığı ile Tahir Elçi’nin ölümünün birinci yılında basın toplantısı yapan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, “Yaşanan belirsizlik, delil toplamada, soruşturmanın ilerlemesinde, gizlilik kararında, daha bir çok konuda üzüntümüz her geçen gün daha da arttı” dedi. Baro Başkanı Av. Küçük, katledilmesinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen kamera kayıtlarından katilin tespit edilmesi mümkün iken soruşturmada bir arpa boyu yol alınmamış olmasının izahının mümkün olmadığını, faillerin cezasız bırakılmak istendiğini iddia etti.
Cinayetin, kenar bir mahallenin kuytu bir sokağında, kimsenin görmediği, duymadığı bir saatte değil, Diyarbakır’ın orta yerinde gündüz, onlarca insan ve kameralar önünde işlendiğini ifade eden Küçük, “Buna rağmen toplanmayan deliller, ulaşılmayan şüpheliler, soruşturmada gizlilik kararı mevcut, hızlı ve etkin soruşturma yapılmıyor ise bu faillerin bulunmak istenmemesinden, cezasız istenmesindendir. Faili bellidir” şeklinde konuştu. Aradan geçen bir yıllık süreçte kendisini çok özlediklerini dile getiren Küçük, “Yaşamını demokrasiye, barışa, insan haklarına, hak ve özgürlük mücadelesine adayan Avukat Tahir Elçi’yi saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.
Veli Küçük açıklamasında şöyle dedi:adana_baro_elci
'Buradan bir çağrı yapmak istiyoruz. Biz bu tarihi bölgede, birçok medeniyete beşiklik etmiş ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede insanlığın bu ortak mekanında çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar çatışmalar silahlar operasyonlar bu alandan uzak olsun diyoruz. Bu amaçla bugün arkadaşlarımla Diyarbakır Barosu arkadaşlarla Diyarbakırlılarla birlikte buradayız. Bu davranışa tarihe yönelik şiddet eylemini, suikastı saygısızlığı kınıyoruz. Tarihsel mirasına sahip çıkmayanlar güvenli bir gelecek kuramazlar. Bu nedenle tarihimize değerlerimize tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkalım diyoruz.”
Yaşanan şiddet olaylarının bölgenin tarihine, kültürel mirasına, ekonomisine, geleceğine, çocuklarına gençlerine, yaşlılarına, kadınlarına ve birlikte yaşama amacımıza verdiği zararları anlatmak için doğru bildiğini korkmadan söylemenin ötesinde yani düşünce açıklama hakkını ve hürriyetini kullanmaktan başka hiçbir şey yapmayan meslektaşımız katledildi. Katilleri çok iyi tanıyoruz.
Dünya statükoyu red edenlerin mücadeleleri sayesinde daha güzel bir hale gelmiştir. Tahir Elçi statüko düşünceye sahip olmadığı için hedef haline getirilmiştir. Herkes aynı düşünceyi savunmak zorunda kalsa idi dünyanın yuvarlak olmadığı, putperestliğin yegane din olduğu, ateşe veya güneşe tapılan bir dünyada hala atomun bırakın parçalanması ne olduğunun dahi bilinmediği bir dünyada yaşamaya mahkum olacaktı.
Meşhur Kürt Şair Cigerxwun un dediği gibi “bu dünyada birazcık güzellik ve şirinlik varsa bunda benim de payım vardır.” Fikir dünyamızın güzelleşmesinde de Tahir Elçi’ nin payı ise çok büyüktür.
Aradan geçen bir yıllık sürede kendisini çok özlediğimizi ifade ederek, yaşamını demokrasiye, barışa, insan haklarına, hak ve özgürlük mücadelesine adayan Avukat Tahir Elçi’yi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.
Bu cinayetin üstünün örtülmemesi, faillerin cezalandırılması ve adaletin yerini bulması için mücadele eden Diyarbakır Barosunun her zaman yanında olacağız.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°