Tarih: 08.11.2017 13:42

EMEKÇİLERİN MAAŞLARINI BİR AN ÖNCE VERİN

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Adana Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve bağlı şirketlerde görev yapan özellikle taşeron işçilerin maaşlarını aylardır alamamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.Özdiş, Büyükşehir Belediyesine işçilere maaşlarının en kısa sürede ödenmesi çağrısında bulundu.
İbrahim Özdiş yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım itibariyle taşeron işçilerin 4 aylık hak edişlerinin ödenmediği, kadrolu işçilerin ise 5 ikramiye, 6 aylık fazla mesai ile Kurban Bayramı yardımlarının ödenmediği yolunda bilgiler geldiğini, Altın Koza A.Ş. personelinin 3 aylık maaşlarının ödenmediği, Altın Koza A.Ş.’de işten çıkarılan işçilerin tazminatlarının aylardır ödenmemesini eleştirdi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili olan Türk-İş e bağlı Belediye İş sendikasının Adana Şubesi’nin kongre sürecinin yaklaşmasıyla sendika delegeliği için çalışan belediye personelinin sürgünle tehdit edildiği de iddialarına değinen CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Bir belediyenin işi sendikal faaliyetlere çomak sokmak, bu anlamda çalışanını tehdit etmek değil halkına hizmet etmektir!
Dünyanın her yerinde işçi sınıfı vardır, var olacaktır. Önemli olan işçinin, emekçinin hak ettiği şekilde çalışması, maaş alması ve yaşayabilmesidir.
Adana’mız zaten uzun yıllardır işsizlikle ve yoksullukla boğuşuyor, ilgili istatistiklerde hep Türkiye birincisi oluyor. Bütün bunların yanında Adana’mızın Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına aylarca maaş ödememesi, ikramiyelerini vermemesi insanların açlığa mahkum edilmesi demektir.
Alın teriyle, 3 kuruşluk maaş için çalışan işçimizin maaşını alamaması, evine ekmek götürememesi, faturalarını ödeyememesi kabul edilecek bir durum değildir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye buradan çağrı yapıyorum; Sayın Başkan, personelinizin mağduriyetlerini giderin, analarının ak sütü gibi helal olan maaşlarını bir an önce verin.”



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —