EMEKLİYE BİR KÖTÜ HABER DAHA
Manşet Haber 29.12.2016 14:33:13 0

EMEKLİYE BİR KÖTÜ HABER DAHA

EMEKLİYE BİR KÖTÜ HABER DAHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına sordu. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in emeklilerin merakla beklediği, sağlıkta ödedikleri katkı paylarının kaldırılmasına yönelik uygulama beklentisine yanıtına kötü haber geldi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in,“Emeklilerin sağlıkta ödediği katkı payları, bütçelerinde ciddi bir kalem oluşturmaktadır. Emekliler için sağlıkta katkı payı alınmaması düşünülmekte midir?” diye sordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu verdiği yanıtta şöyle dedi:
“5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 68 inci maddesinde 'Katılım Payı Alınması', 69 uncu maddesinde ise 'Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler' ile ilgili düzenlemeler hüküm altına alınmış olup, anılan Kanuna istinaden Kurumca yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliğine (SUT) göre uygulanan muayene katılım payı tutarları düzenlenmiştir. Katılım paylarını düzenleyen mevzuat halen yürürlükte olduğundan, konu hakkında iş ve işlemler buna göre yürütülmektedir.”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emeklilerin sorunlarını gündeme taşıyacağını ve bu bağlamda kanun teklifi vereceğini de ifade ederek “Emekliler zor koşullarda yaşamlarını sürdürmektedir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak emeklilerin sağlıkta ödedikleri katkı payı kaldırılmalıdır. Emeklilerin yaşamlarını bu uygulama iyileştirmeye yetmez ama sağlıkta olsun bir nebze iyileştirme sağlanmış olur.”şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

34° / 20.4°