“Emniyet güçleri hukuk ve yasalar içerisinde kalmalı”
Manşet Haber 27.11.2013 10:46:18 0

“Emniyet güçleri hukuk ve yasalar içerisinde kalmalı”

“Emniyet güçleri hukuk ve yasalar içerisinde kalmalı”

Son dönemde artan toplumsal olaylara sert müdahaleleri nedeniyle eleştirilere muhatap olan emniyet teşkilatına yönelik İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu “Toplumsal Olayların Yönetimi” projesi başlattı.

baru_mufettis_pols_sertProje ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, Adana Barosunu ziyaret ederek, yönetim kurulu üyelerimizle görüş alışverişinde bulundu.

Baro Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu, Baro Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Baro Saymanı Av. Ümit Büyükdağ Özdemir ve Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Osman Olcay’ın da hazır bulunduğu ziyarette; özellikle geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin bir çok kentinde yaşanan ‘Gezi” ve ‘ODTÜ’  olaylarında, emniyet güçlerinin sivil yurttaşlara karşı hukuk dışı ve keyfi uygulamaları görüşmeler esnasında tartışıldı. Adana’da Haziran ayında yaşanan olaylarla ilişkin gözlem ve görüşler aktarıldı.

Emniyet güçlerinin yasalar çerçevesinde hareket etmek zorunda olduğu sadece 2911 sayılı yasanın değil, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ile onaylanmış uluslar arası normlar çerçevesinde Toplumsal olaylara yaklaşılması gerektiği belirtilerek, bu konuda emniyet güçlerinin mutlaka bilinçlendirilmesi gerektiği yönünde değerlendirmelerde bulunuldu. Mülkiye Müfettişleri Sayın Harun Öksüz ve Prof. Hasan Hüseyin Çevik, geçtiğimiz bir yıl içerisinde Türkiye genelinde toplumsal olaylarda keyfi ve hukuk dışı davranan 60 polis hakkında soruşturma başlatıldığı, uzaklaştırma, kademe ilerlememe, kınama ve uyarı cezası işlemleri uygulandığını belirtti. Amaçlarının sivil toplum örgütleri ve medya yöneticilerinin fikirlerini öğrenmek için ziyaretler gerçekleştirildiğini ifade eden yetkililer, “Bu anlamda Baro olarak sizlerden de bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz” dediler.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°