En Güvenilen İsim Belirlendi
Manşet Haber 12.02.2016 17:59:35 0

En Güvenilen İsim Belirlendi

En Güvenilen İsim Belirlendi

Gezici Araştırma Şirketler Grubu Türkiye genelinde güven endeksi’ni ölçümünü yapmak için Halkın ’’en çok güven duyduğu’’ isim araştırmasını tamamladı.

Türkiye genelinde 14 Aralık 2015 ile 15 Ocak 2016 tarihinde, TÜİK verilerine göre Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde, 38 il ve 89 ilçede bunlara bağlı 114 mahalle ve köyde, 18 yaş ve üstü seçmen nüfusunu temsil eden 2.430’u kadın toplam 4.860 denekle, Kantitatif / hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmıştır. Soru kalıbı açık uçlu sorulmuştur / cevap şıkları verilmemiş cevaplar toplanmıştır.

gezici-arastirmaÖrneklemde coğrafi bölge – Büyükşehir, kent ve kır ağırlıkları dikkate alınarak görüşmeler gerçekleşmiştir;

Araştırmanın yapıldığı iller; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Bursa, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İçel / Mersin, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Kahramanmaraş, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak illerinde yapıldı.

Bu büyüklükteki bir araştırmanın istatistiki hata payı güven sınırları içerisinde ± % 1,2’dir.

Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir.

Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı – tabakalı yöntem ile görüşülerek denekler belirlenmiştir, Cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK GÜVEN DUYDUĞU İSİMLER

Uğur Dündar

Fatih Terim

Acun Ilıcalı

Kıvanç Tatlıtuğ

Ahmet Hakan

Yılmaz Özdil

Aziz Yıldırım

Cem Yılmaz

Ahmet Kural

İsmail Küçükkaya

Orhan Gencebay

Murat Boz

İlber Ortaylı

Ertuğrul Özkök

Taha Akyol

Fatih Portakal

Kadir İnanır

Seda Sayan

Cüneyt Özdemir

Şahan Gökbakar

Türkan Şoray

Fatih Altaylı

Hülya Avşar

Şirin Payzın

Sıla

Sibel Can

Bekir Çoşkun

Yiğit Bulut

Gülben Ergen

Beyazıt Öztürk

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°