ERDOĞAN AÇIKLADI: BİR YILDA 18 MİLYON ARAÇ GEÇTİ
SİYASET 11.08.2024 22:50:00 0

ERDOĞAN AÇIKLADI: BİR YILDA 18 MİLYON ARAÇ GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, açılışının birinci yılında 18 milyon araç geçişiyle rekor kırdığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılışında yaptığı konuşmada, Adana’da geçen yıl hizmete giren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün bir yıl içinde 18 milyon araç geçişiyle rekor kırdığını duyurdu. Türkiye’nin en uzun dördüncü köprüsü olan ve Adana’nın doğusuyla batısını birbirine bağlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, başarısıyla dikkat çekti.

Seyhan Nehri üzerinde inşa edilen köprü, 3’er şeritli geliş ve gidiş olmak üzere toplam 6 şeritli olarak hizmet veriyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Nisan 2023’te yapılan köprü, Adana’nın "İnci Gerdanı" olarak adlandırılıyor. Erdoğan, köprünün başarısını vurgularken, bu projeyle Adana’nın ulaşımına büyük bir katkı sağlandığını da belirtti.

Köprü, sadece araç geçişiyle değil, aynı zamanda yapımında kullanılan çelik miktarıyla da rekor kırdı. Paris’in simgesi Eyfel Kulesi’nden beş tane daha inşa etmeye yetecek kadar çelik kullanılarak yapılan köprü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı kutlamalarında üzerine asılan bin 700 metrelik dev Türk bayrağı ile de bir başka rekoru elinde bulunduruyor.(Odatv.com)


Anahtar Kelimeler: ERDOĞAN AÇIKLADI: YILDA MİLYON GEÇTİ

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°