ESNAFIMIZ FAİZ GÜNCELLEMESİNDEN MUAFİYET BEKLİYOR
EKONOMİ 20.05.2024 19:30:00 0

ESNAFIMIZ FAİZ GÜNCELLEMESİNDEN MUAFİYET BEKLİYOR

Niyazi Göger: Adanalı esnaf ve sanatkârımız Cumhurbaşkanımızdan muafiyet müjdesi bekliyor

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, 6 Şubat Maraş depreminde ağır yara alan iller arasında bulunan Adana’nın da esnaf kredilerine uygulanan faiz güncellemesinden muaf tutulmasını istediklerini söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde, Maliye Bakanlığının açıkladığı tasarruf tedbirleri kapsamında esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifleri aracılığıyla esnafın kullandığı kredi faizlerine güncelleme getirilmişti.

4 Ocak 2021 tarihi ile 1 Nisan 2024 tarihleri arasında çekilen kredileri de kapsayan ve 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olan faiz güncellemesinden, 6 Şubat depreminden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri kapsam dışı bırakıldı. 

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Adana’nın da depremde en ağır hasar gören şehirlerden birisi olduğuna işaret ederek, faiz güncellemesinde kapsam dışı bırakılan iller arasına alınmasını istediklerini söyledi.

Başkan Niyazi Göger, “Depremin merkez üssüne yakın olmamız hasebiyle Adana’da da büyük yıkım yaşandı. Özellikle Çukurova ve Sarıçam ilçelerimizde binlerce konut ve işyeri yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Depremin ardından esnaf ve sanatkarımız aylarca işyerini açamadı. 6 Şubat depremi can kaydı ve binaların yıkılması bakımından ilimizde, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep kadar büyük yıkıma neden olmasa da esnaf ve sanatkarımız ekonomik açıdan en az bu 6 ilimiz kadar büyük yara aldı” dedi.

Faiz güncellemesinin, deprem sebebiyle aldığı kredileri ödemekte zorlanan esnaf ve sanatkarın sırtına yeni bir yük yüklediğinin altını çizen Birlik Başkanı Niyazi Göger, “Esnaf ve sanatkar olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da her koşulda ve şarta devletimizin yayındayız. Ancak yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle zor günlerden geçen esnaf ve sanatkarımızın devletimizin hamiyetine ihtiyacı var. 

TESKOMB Genel Başkanımız sayın Abdulkadir Akgül’ün bu konuyla alakalı ciddi bir mücadele verdiğinin farkındayız. Esnaf ve sanatkar olarak Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek’ten Adana’nın da faiz güncellemesinden muaf tutulan iller arasına alınmasını talep ediyoruz. Bu husus hem Adana için hem de esnaf ve sanatkarlarımız için son derece önem arz etmektedir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana esnaf ve sanatkarının bu talebine en kısa sürede müjdeyle karşılık vereceğine inancımız sonsuzdur” ifadelerini kullandı. 


YAZARLAR

36.2° / 24.7°