Esnafların Başkanından Teşvik Teşekkürü
Manşet Haber 12.07.2016 14:14:24 0

Esnafların Başkanından Teşvik Teşekkürü

Esnafların Başkanından Teşvik Teşekkürü

Adana ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, açıklanan yatırım teşvik paketini değerlendirirken, 'Yeni teşvik paketi, esnaf ve sanatkarımıza ikinci bayram müjdesi gibi oldu' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yatırım teşvik paketinin esnaf ve sanatkarları da yakından ilgilendirdiğini belirten Nihat Sözütek, 'Uzun zamandan beri devam eden Bağ-Kur ve SGK’lılar arasındaki haksız uygulama kaldırılarak peşin ödeyen esnafımızın primlerinden yüzde 5 indirim sağlanması sevindirici bir gelişmedir. Karardan her iki kesim de karlı çıkacaktır. Devlet alamadığı ücretleri bu sayede tahsil edecek, Bağ-Kur’lu esnafımızda fazla prim ödememiş olacaktır. Yatırım teşvik paketinde esnaf ve sanatkarlarımıza ikinci bir bayram gibi müjdeyi veren başta Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu üyelerine, Hükümetimize ve desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile TESK Genel Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'e sonsuz teşekkür ediyoruz' diye konuştu.

“TİCARİ ARAÇTAN ÖTV ALINMAYACAK”

Ticari araçlarını uzun zamandan beri yenilemek isteyen ancak fiyatların yüksekliği sebebiyle bir türlü yenileyemeyen ticari araç sürücülerinin araçlarını yenilemek için çıkarılan kararın iyi bir fırsat olacağını belirten Sözütek, 'Başta dolmuşçu, taksici, kamyoncu, kamyonetçi, halk otobüsçü esnaflarımız olmak üzere tüm ticari araçların yenilenmesinde şoför esnafımızın belini büken ÖTV'nin alınmayacak olması bizi çok mutlu etmiştir. Bu ÖTV'nin alınmaması devletimize zarar vermediği gibi vergi gelirlerinde de artış sağlayacaktır. Talebin artması ile birlikte üretim artacak, fabrikalar talebe cevap vermek için daha fazla mesai yapacak. Bu da istihdamın artması, işsizliğin azalması anlamına gelecek. Esnaflarımızın araçlarını yenilemesi sayesinde de birçok sektörde hizmet kalitesi daha da artacaktır' dedi.

MİNİBÜSÇÜ, OTOBÜS VERGİSİ ÖDEMESİN

Sözütek, teşvik paketinin sevincini yaşarken, çözüm bekleyen sorunlara da değindi. Sözütek, 'Minibüsçü esnafımızın 16+1 yüzünden otobüs vergisi ödemesine, yeni bir düzenleme yapılarak son verilmesini de bekliyoruz. Ayrıca, geçmişe dönük Bağ-Kur kaydına yasal çözüm bulunarak, sosyal güvenliğin ve Anayasanın ruhuna uygun hale getirilmeli, zorunlu trafik sigortası ile kasko poliçeleri birleştirmeli, tek sigorta olmalı. Esnafın birikmiş prim borçları ile emeklilik gün sayısına da kolaylık getirilmelidir.'dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°