Tarih: 26.07.2019 20:03

FIRINCILARIMIZ MAĞDUR OLMAMALI

Facebook Twitter Linked-in

Suriyelilerle yaşanan sorunlara bir yenisi daha eklendi. Adana’da Suriyelilerin kendilerine özgü ürettikleri ve piyasaya sürdükleri ekmekler fırıncıların tepkisine neden oldu ve haksız rekabetin yaşandığını savunarak önlem alınması istendi.
Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Fırıncılarımızın sorunlarını çözmek için masaya yatırılan Suriye ekmeğinin neden olduğu, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı haksız rekabetin ve fırıncı esnafımızın mağduriyetinin önlenmesi için atılan adımların destekçisiyiz'' dedi.
Menevşe, Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda odayaa kayıtlı fırıncı esnafın sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatırdıklarını, ESOB Başkanı Nihat Sözütek ile bu konuları sürekli konuşarak üyelerinin sorunlarına ortak çözümler aradıklarını söyledi.Menevşe yazılı açıklamasında, şöyle dedi:
“Son yıllarda Suriyeli misafirlerimizin özellikle sağlıksız koşullarda üretim ve satışını yaptığı Suriye ekmeğinin neden olduğu mağduriyet, ruhsatsız ve kayıt dışı üretimden kaynaklı fırıncı esnafımızın karşı karşıya kaldığı haksız rekabetin önüne mutlaka geçilmelidir. Bu konuda 46. Grup Meslek Komite Üyelerimizin girişimleri neticesinde ilgili kurumların Valimizin talimatlarıyla denetimlerini arttırarak, gerekli yaptırım uygulamalarını hızlandıracağından ve sorunun hızla çözüleceğinden hiç şüphemiz yoktur''.
ATO Başkanı Menevşe, Mersin, Osmaniye, Antakya, İskenderun, Ceyhan, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi komşu illerde üretilen ve Adana’da satışı yapılan Suriye ekmeğinin Adana'ya girişi ve satışının engellenmesinin büyük önem arz ettiğini de sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —