FURKAN VAKFI’NDA KUYTUL DAHİL 5 KİŞİ TUTUKLANDI
GÜNCEL 9.02.2018 21:43:37 0

FURKAN VAKFI’NDA KUYTUL DAHİL 5 KİŞİ TUTUKLANDI

FURKAN VAKFI’NDA KUYTUL DAHİL 5 KİŞİ TUTUKLANDI

Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 28 kişiden aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul dahil 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı. Adana Emniyetinde sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Vakfın kurucusu Alparslan Kuytul'un da olduğu 28 şüpheliden 25’i hakkında Cumhuriyet Savcısı, 'FETÖ/PDY, PKK/KCK, El Kaide, DAEŞ silahlı terör örgütlerine bilerek ve isteyerek yardım etme, suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik' suçlarından, İ.B. hakkında ise ayrıca 'Müstehcenlik' suçundan tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
Hakim karşısına çıkan şüphelilerden Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Kurucu Başkanı Alpaslan Kuytul, Taha Yasin Demir, İdris Birer, Erol Ardıç ve Ali Alagöz tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°