“Gençlerin Etkili ve Doğru İletişime İhtiyacı Var”
Manşet Haber 26.12.2014 00:12:48 0

“Gençlerin Etkili ve Doğru İletişime İhtiyacı Var”

“Gençlerin Etkili ve Doğru İletişime İhtiyacı Var”

Prof.Dr.Turgut Tumer-1ODTÜ Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusu, Adana ODTÜ Mezunları Derneği ile birlikte il ve ilçelerdeki devlet okulları ile özel okul ve dershanelerde görev yapan rehber öğretmenlere yönelik “Aile Koçluğu” semineri düzenledi. Gençlerin geleceklerini şekillendirdikleri, meslek seçimi yaptıkları dönemde en yakınında bulunan rehber öğretmenlere destek vermek üzere düzenlenen seminerin açılış konuşmasını ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer yaptı.
Gençlerin geleceklerini planlama aşamasında, yeteneklerini ve ilgili alanlarını keşfetmede rehber öğretmenlerin önemine değinen Prof. Dr. Turgut Tümer, rehber öğretmenlere yönelik eğitim seminerlerine 2012 yılında başladıklarını ve geçtiğimiz dönem içinde Ankara, Bursa, Kayseri, Adana, Mersin, Samsun, KKTC, Kocaeli, Antalya, Gaziantep ve İzmir’de gerçekleştirdiklerini söyledi.
ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu projesinin TC ile KKTC Hükümetlerinin KKTC yükseköğretimine katkı için ortak geliştirdikleri bir proje olduğunu ve iki hükümetin ODTÜ’ye daveti ile gerçekleştirilip projenin finansman boyutunun T.C tarafından karşılandığını anlatan Prof. Dr. Turgut Tümer, özel statüde bir devlet üniversitesi olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun TC açısından yurt dışında gerçekleştirilen ilk proje olduğunu belirtti.
Temel prensibin Ana Kampus ile aynı anlayış ve aynı değerlendirme standartları ile eğitim olduğunu belirten Prof. Tümer, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu’nun akademik ve idari bakımdan tümüyle ODTÜ Ankara’ya bağlı olduğunu söyledi. ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu mezunlarının ODTÜ diplomalarını ODTÜ Ankara mezunlarının da içinde bulunduğu törenle aldıklarını söyledi.ElifDuruGonen-2
MEZUN OLMADAN İŞ BULUYOR
İngiliz “Times Higher Education” tarafından yapılan “Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında bu yıl ODTÜ’nün 85. sırada ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi olduğunu belirten ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Barış Sürücü de yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Aynı kuruluş tarafından oluşturulan ve 'BRICS ve Ekonomisi Yükselen Ülkeler 2015' listesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi, 100 üniversite arasında en iyi 3. üniversite seçildi. Yaptığımız çalışmalar, bilgi alabildiğimiz mezunlarımızın üçte birinin henüz mezun olmadan, yarısı mezuniyetlerinin ardından 1 ay içinde, yüzde 79’u 3 aya kadar, tamamına yakını ise 1 yıl içinde iş buluyor”
“İLK”LERİN ÜNİVERSİTESİ
ODTÜ’nün eğitimde pek çok ilki başlattığına da değinen Doç. Dr. Barış Sürücü, ODTÜ’nün “ilk”lerini şöyle sıraladı:
İlk yüzde 100 İngilizce eğitim veren üniversite,
Türkiye’nin ilk kampus üniversitesi,
İlk uluslar arası akreditasyon,
İlk ve en büyük teknokent,
İlk internet bağlantısı,
İlk kablosuz internet uygulaması,
İlk insansız hava aracı,
İlk Türk yapımı roket,
Bir Türk üniversitesi tarafından kurulan ilk yurtdışı kampusu.
HER BİREY, HER AİLE ÖZELDİR
Gençlerin geleceklerini şekillendirdikleri dönemde kendilerini yalnız hissettiklerini ve hiç kimsenin kendilerini anlamadıklarını düşündüklerini belirten Profesyonel Gelişim Danışmanı, Eğitmeni ve Uluslararası Koçluk Federasyonu üyesi Elif Duru Gönen, bu dönemde ailelerin ve rehber öğretmenlerin paralel ve senkronize ilişki kurmasının önemine dikkat çekti. Aileler ile rehber öğretmenler arasında kurulan sağlıklı ilişkinin, yaratılan istikrarın gençlerin mesajlara uyum sağlama eğilimini artıracağını belirten Elif Duru Gönen, ailelerin çoğu zaman tanıdığı diğer ebeveynlerin tecrübelerinden etkilendiğini ve bu doğrultuda davrandıklarını söyledi. Elif Duru Gönen, şunları söyledi:
“Her birey, her aile özeldir. Her bireyin farklı özellikleri var. Bir başka bireyin ya da ailenin gerçekleri, diğerine uymayabilir. Dolayısıyla bir aile için fikir alınabilecek en doğru adres, genci onlar kadar yakından tanıyan rehber öğretmenlerdir. Aileler, rehber öğretmenler ile yakın bir şekilde bilgi paylaşımı yapmalıdır. Gençlerin tavsiyeye değil, etkili ve doğru iletişime ihtiyacı var.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°