Gezici, gözaltına alındı, bırakıldı

17.10.2014 12:43:10

Gezici, gözaltına alındı, bırakıldı

Seyhan Belediyesi’nin eski basın danışmanı gazeteci-yazar Aytekin Gezici Adana’da gözaltına alındı. Avukatı Yusuf Özer, gözaltı ve aramanın atılan bazı tweet'lerle ilgili olduğunu açıkladı.

Emniyet Müdürlüğü görevlilerinin bu sabah erken saatlerde Aytekin Gezici’nin evinde arama yaparak; bilgisayar, cep telefonu, harddisk, fotoğraf makinesi, kamera, program, sim kartı, ses ve görüntü depolayan her türlü cihazına el konulduğu bildirildi. Sabah saatlerinde evinde arama yapılan Aytekin Gezici’nin gözaltına alındıktan sonra Adli Tıp’ta sağlık kontrolünden geçirildiği, ardından da Emniyet'e götürüldüğü öğrenildi.

Hükümetin sıkıyönetim dönemlerini anımsatan yeni kanun çıkarma girişimi daha gerçekleşmeden hayata geçirildi. Halen yürürlükteki kanunlara göre vatandaşların ev ve işyerlerinin aranması ile ilgili hakimden karar çıkartabilmek için ‘somut delil’ şartı aranıyor. Ancak Meclis'e sunulan yeni taslağa göre ‘makul şüphe’ duyulması arama kararı için yeterli görülüyor.
Aytekin Gezici bu Sabah makul şüphe oluştuğu gerekçesi ile evi aranarak gözaltına alındığını Twitter üzerinden duyurdu.

www.dikkathaber.com’un haberine göre, Aytekin Gezici’nin Adana Sulh Ceza Hakimi Sinan Sivri tarafından alınan kararda “Eylem niteliği, mevcut delil durumu ile muhtemel suç eşyalarının ele geçirilmesi yönünde makul şüphesinin bulunduğu kanaatine varılmakla talebin kabulüne karar vermek gerekmiştir” deniliyor. Gezicinin avukatı Yusuf Özel gözaltı ve aramanın müvekkilinin attığı bazı tweet'lerle ilgili olduğunu söyledi. Gezici sorgununun ardından serbest bırakıldı.

 



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!