Gıda Fuarına 132 Firma Katılıyor

1.05.2014 08:08:19

Gıda Fuarına 132 Firma Katılıyor

cukurova_gida_fuariTÜYAP Adana Fuarcılık AŞ ve Adana Gıda Toptancıları Derneği işbirliği ile düzenlenen Çukurova Gıda/ Gıda-Tek Fuarı 2014, Adana 8. Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Unlu Mamuller Teknolojileri, Depolama, Soğutma Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı ve Adana Ambalaj ve Reklamcılık Fuarları eş zamanlı olarak açıldı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılışa Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile yurt içi ve dışından 132 firma katılıyor.

Vali Hüseyin Avni Coş, gıdanın yaşam için önemli bir unsur olduğunu söyledi.İnsanların bilgisayar ya da elektrik olmadan da yaşayabildiğini ancak su ve gıda olmadan insanlığın var olamayacağını ifade eden Vali Coş, 'Dünya nüfusu sürekli artıyor. Artan refahla insanların gıda tüketimi de sürekli artıyor. Ama gıda üretebileceğimiz alanlar, şehirleşmeyle ve bazı farklı sıkıntılarla birlikte azalıyor. Artan gıda talebini karşılayabilmek için elimizdeki bütün imkânları, gıda üretilebilecek toprak ve su kaynaklarımızı çok iyi korumamız lazım' diye konuştu.

vali_gida_fuariÜretilen gıdaların değerlendirilmesinin yanı sıra çok iyi pazarlanması gerektiğini de aktaran Vali Coş, fuarın ürünlerin pazarlanmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Vali Coş, konuşmasının ardından protokol üyeleri ile birlikte fuarın açılışını gerçekleştirerek, stantları gezip firma yetkililerinden bilgi aldı.

3 Mayıs 2014 Cumartesi gününe kadar açık kalacak olan fuara 30 bin ziyaretçi gelmesi bekleniyor.



1

Erdoğan VAROL Yazdı/ ADANA’dan!

2

YÖK'TEN Ç.Ü’NE "ENGELSİZ ÜNİVERSİTE" ÖDÜLÜ

3

“SICAK HAVA TARIMDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ CİDDİ MANADA TEHDİT ETTİ”

4

ÇUKUROVA BELEDİYESİ MARATONDAN 4 KUPA İLE DÖNDÜ

5

BULUT SANSÜRÜN BAHANESİ: KİŞİLİK HAKLARI