İŞKAD  Ödüllendirdi
Manşet Haber 30.04.2013 23:07:30 0

İŞKAD Ödüllendirdi

İŞKAD Ödüllendirdi

İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, kızların girişimciliğini artırmak için düzenlenen yarışmaya yoğun katılım olduğuna dikkat çekti

iskadAdana İşkadınları Derneği (İŞKAD) tarafından 8 aydır 13 ayrı lisede yürütülen 'Kızlarımız Girişimci Olsun Projesi' kapsamında düzenlenen 'Ben de Girişimci Olmak İstiyorum' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren 6 kız öğrenciye ödülleri törenle verildi. İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, kompozisyon yarışmasına yoğun katılım gerçekleştiğine dikkat çekti.

Projenin sona ermesinin ardından Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda dün düzenlenen ödül törenine İŞKAD Yönetim Kurulu ve üyeleriyle projenin yürütüldüğü okullardan öğrenci ve öğretmenlerle, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Proje destekçilerine ve okullardaki seminerlerde konuşmacı olan İŞKAD üyeleri Meltem Uzun Aydın, Ferdane Bayıldıran, Canan Onatça Dolmuş, Nilgün Ekmekçi, Sıdıka Uğurlugüngör, Belgin Güler Özçelik, Esin Parlak, Gül Fennibilek, Sabahat Yıldız, Tuba Bağdatlı ve Demet Nazik’e teşekkür plaketinin verildiği törende, İŞKAD Başkanı Elif Doğan Türkmen, 'Ödül alanları kutluyorum. Türkiye'de ekonomi ne yazık ki istenilen seviyede değil. Bunun bir nedeni de bizce girişimci eksikliği. Kadınların ekonomiye katılımı zaten sınırlı. Biz de kızlarımızın girişimciliğini arttırmak için böyle bir proje yürüttük' dedi.

Av. Türkmen’in konuşmasının ardından 'Ben de Girişimci Olmak İstiyorum' konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler açıklandı. Adana genelinde  liseler arasında düzenlenen ve 60 öğrencinin başvurduğu yarışmanın birincisi 75. Yıl Anadolu Lisesi'nden Nazmiye Arabacı oldu. İkinciliği 75. Yıl Anadolu Lisesi'nden Sıla Yıldız ve üçüncülüğü de 5 Ocak Lisesi'nden Nurşen Ürün aldı. Yarışmada mansiyon ödüllerine ise Kader Filiz, Ceyda Sericik ve Ayşe Rumeysa Gök layık görüldü. Yarışmada dereceye girenlere altın ve bilgisayar hediye edildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.4° / 15.9°