Tarih: 21.03.2017 11:40

GOOGLE, ADANA İŞ DÜNYASINA ONLİNE FIRSATLARI ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

Google Türkiye, CRM Medya ve Sahne Medya işbirliğiyle düzenlenen ‘Dijital Farkındalığı Keşfetmek’ konulu toplantıda Adana iş dünyasına internetin sunduğu fırsatlar anlatıldı.
Hiltonsa Otel’de düzenlenen programda konuşan Google Türkiye Dijital Pazarlama ve Strateji Danışmanı Özgür Deniz Aydın, sosyal medya ve Google’ın iş dünyasına sunduğu fırsatları anlattı. Bu mecraların nasıl faydalı olabileceği, para kazandırabileceği, işlerini büyüterek değerleri nasıl artırabileceğinin ipuçlarını veren Aydın, “İnternet kullanıcısı sayısı 2000’li yılların ilk 10 yılında 30 milyon seviyelerinde iken akıllı cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla 45 -50 milyon sınırına dayandı. Bu aşamada doğru kişiye, doğru zamanda, doğru mesajın nasıl verilebileceği öne çıkıyor.” dedi.
İnternetin artık insanların vazgeçilmezi arasına girdiğini ve yemek tarifine kadar internete bakıldığını söyleyen Aydın, “İnternetle birlikte tüketici davranışları da değişti. İnternette bir firma ararken haritadan bulamayınca sinir oluyoruz. Yani artık mobil uyum, harita lokasyonlarının girilmesi çok önemli. Bunları iyi yaparsak internet bizim için bir dost ve fırsat oluyor. Adaptasyonu erken yapanlar çabuk büyüyorlar.” diye konuştu.google_adana_isdunyasi (2)
Google’ın sunduğu fırsatlara da değinen Aydın, “Google de bir sürü araç ve platform var ve bunların hepsi ücretsiz. Bir tek şey ücretli o da reklam. O da çok hesaplanabilir ve maliyeti az. Doğru kullanıldığında internetteki reklam alanları sizin iletişiminizi güçlendirecek, hızlandıracak çok önemli bir platform. İnsanlar niye Google Adwors’u kullanıyor? Çünkü her sektör için uygun bir mantık ve çözüm var. Doğru kişiye, doğru mesajla, doğru zamanda ulaşmayı sağlıyor. Online iletişimin yaşandığı bir devirde bu imkânları görmezden gelmemek lazım. Google’da gerçekten izleme yapanlar için para ödersiniz ve bu para da düşük rakamlardır. Ne harcayıp ne kazandığınızı da görebilirsiniz. Dijital olmayan mecralarda bu mümkün değil.” şeklinde konuştu.
“REKLAM ARTTIKÇA BÜYÜME DE ARTIYOR”
CRM Medya Ajans Başkanı Ramazan Becer de farklı hedef kitlelere ulaşmanın büyüme fırsatlarını artırdığını anlattı. Ülkelerin reklam harcamalarından örnekler veren Becer, “ABD’de 180, Çin’de 63.8, Japonya’da 40.2, Almanya’da 27.3, Türkiye’de ise 1.8 milyar dolarlık reklama para harcanıyor. Baktığımızda ülkelerin ekonomik büyüklükleri ile reklam harcamalarının doğru orantılı olduğunu görüyoruz. Ülkeler reklama yüzde 1 oranında harcadıklarında gelirleri de aynı oranda artırıyor. ABD reklama 180 milyar dolar harcamış, 1.7 trilyon dolarlık ekonomiye ulaşılmış. Yani medyaya harcanan para bir şirketi büyüttüğü kadar ülkeyi de büyütüyor. Bu ne demek, sizin kapsama alanınız ne kadar genişse, ne kadar farklı kitlelere ulaşırsanız o kadar çok büyüme şansınız var.” ifadelerini kullandı.google_adana_isdunyasi (3)
Dijital reklamlarda 2007 yılından itibaren inanılmaz bir artış yaşandığını vurgulayan Becer, “Dijital reklamda en büyük payı ise Google alıyor, yani arama motorları. Daha sonra ise sosyal medya geliyor. Adana’da aylık ortalama 201 bin arama var. İnsanların internet verileri incelendiğinde sosyal medya ayağının öne çıktığını görüyoruz. Bu anlamda sosyal medya reklam verenler için büyük bir fırsat sunuyor.” dedi.
İnşaat firmalarının yılın belirli dönemlerine odaklanma gibi bir yanlış yaptığını söyleyen Becer, “İnşaat firmaları bir döneme odaklanmamalı, yılın diğer aylarına da yayılmalı. Bir örnek verirsek, bir firma ile ağustos ayında yaptığımız çalışmada 23 bin forma ulaştık, bunun 3 binini randevuya dönüştürdük, bin kişi geldi ve 193 satış yapıldı. Yani Ağustos ayında 216 bin TL para harcadık, 193 satış yaptık. Normalde ağustos ayında kimse reklam yapmaz. Onun için 12 ay boyunca reklam yapılmalı.” diye konuştu.
Doğru yapıldığında sosyal medya ve Google reklamlarının büyük fırsatlar sunduğunu vurgulayan Becer, şöyle dedi: “Firmalar reklam vermeden önce altyapıyı düzeltmeliler. Sade ve anlaşılır, mobil uyumlu ve hızlı siteler yapılmalı, doğru görseller ile tamamlanmalı. Reklam verildikten sonra da en verimli kampanya için yönetim profesyonel ekipler tarafından yapılmalı.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —