Adana'da Gezi Yıldönümü Görüntüleri Her şeyi anlatıyor

1.06.2014 01:17:25

Adana'da Gezi Yıldönümü Görüntüleri Her şeyi anlatıyor

Burası Adana…Adana'da çok sert müdahale. Polis ne milletvekili, ne gazeteci,  ne Baro başkanı ne de genç- kadın-yaşlı tanıdı.  Atatürk Parkı’nda 19.00’da toplanılacağını haber alan Adana polisi daha öğle saatlerinden itibaren cadde üzerindeki tüm araçların kaldırılmasını istedi. Saat 16.00’dan itibaren Kasım Gülek Köprüsü’nden Atatürk Caddesi’ne vee Valilik binasından Atatürk Caddesine araçların girişi yasaklandı. Kasım Gülek köprüsünden sulara dönüşte barikat olarak Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarının kullanılması dikkat çekti.

chp_tdeveli_polisAtatürk Parkı’nda aralarında bazı siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de içinde bulunduğu grup, açıklama yaptı. Daha sonra yürümek istedi. Kalabalık ile polis arasında gerginlik yaşandı. Uyarılara rağmen harekete geçen gruba polis, TOMA'yla tazyikli su sıkarak müdahale etti. Bu sırada bir gösterici TOMA’nın üzerine çıkarak su yönünü değiştirmek istedi, ancak başka bir TOMA’dan sıkılan tazyikli su ile bu şahsın eylemi engellendi.

CHP'Lİ VEKİL DEVELİ’NİN BOĞAZINI SIKTI

Adana’daki olaylar sırasında gözaltına alınanların serbest bırakılması için girişimde bulunan CHP Milletvekili Turgay Develi, Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ve çok sayıda kişiyi polis kalkanla itekleyerek dağıtmaya çalıştı. CHP Milletvekili Turgay Develi’nin boğazına sarılan polis, avukatlara da kalkanlarla vurdu.

GÖZALTI VAR

Gezi olaylarının yıl dönümü nedeniyle yürümek isteyen gruplara polisin müdahalesi sırasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.  Adana Barosu polisin sert müdahalesi sonrası gözaltına alınanlar ile ilgili avukatlara çağrı yaptı. Eylemleri görüntülemek isteyen gazeteciler de polis müdahalesinden nasibini aldı.(Fotoğraflar: Alper Kafalı-Sol Gazetesi)ada_gezi_birinciyil

 

 

adana_toma adana_geziii adana_gezi_yil adana_gezi_gazeteci adana_gezi_1yil adana_gez adageziii adagez12 adana_gezi_biryil2 ada_toma1 ada_geziiii1 ada_gezi_polis1 ada_gezi_an ada_gez1



1

“BORÇLARIN VADESİ UZATILSIN, FAİZLER SİLİNSİN”

2

AOSB FUTBOL TURNUVASI BAŞLADI

3

ABB’DEN "BİLLBOARD" AÇIKLAMASI

4

GÖZDE ALERJİ MEVSİMİ BAŞLADI

5

TZOB: DON AFETİ 65 İLİMİZDE ZİRAİ ÜRETİMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ