Tarih: 15.01.2014 08:55

Gülnihal Korosundan TSM Konseri

Facebook Twitter Linked-in

gulnihal_konserAdını “Yine Bir Gülnihal, Aldı Şu Gönlümü” adlı ölümsüz eserden alan Gülnihal Musiki Derneği’nin Türk Sanat Müziği Konseri muhteşem geçti.

Adını ünlü Türk Bestekarı Hamami Zade İsmail Dede Efendi’nin ölümsüz eseri “Yine Bir Gülnihal, Aldı Şu Gönlümü” adlı eserden alan, İhsan Serintürk tarafından kurulan, Bakanlığını ise H. Meriç Kanan’ın yaptığı Gülnihal Musiki Derneği’nin “Hoşgeldin 2014 Türk Sanat Müziği Konseri” bir kez daha nefesleri kesti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen yılın ilk konserini  izleme şansını yakalayan Türk Sanat Müziği aşıkları, koronun ve solistlerin seslendirdiği unutulmaz şarkılarla adeta kendilerinden geçti.

Türk Sanat Müziği dünyasına yeni genç yetenekleri bulup yetiştirmek ve bu sanatın daha da yaygınlaştırılması için yıllardan beri uğraş veren Gülnihal Misiki Derneği’nin eşsiz konseri Sevgi Kanan’ın sevgi, barış ve mutluluk dolu yeni yıl dileğiyle başladı. Koro Şefi İhsan Serintürk yönetiminde sahne alan solistler ölümsüz eserleri, üstün performanslarıyla icra etmenin mutluluğuna erişti. Sanat Müziği’ne hizmet vermenin gururunu yaşayan solistler ve saz heyeti sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı. Çeşitli makamlarda gerçekleştirilen duygu yüklü muhteşem konser Şef İhsan Serintürk’ün seslendirdiği “Burası Agora Meyhanesi” ve koronun icra ettiği “Kal bu gece” adlı eser ile sona ererken, salonu dolduran izleyiciler, konserin sona ermesinin de burukluğunu yaşadı.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —