Tarih: 04.02.2017 21:55

GÜREŞ ŞAMPİYONASI ADANA'DA BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Greko Romen Güreş Şampiyonası Adana’da başladı.
Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda, 59, 66, 71, 75, 80, 85, 98 ve 130 kilo sıkletlerinde yaklaşık 300 sporcunun katıldığı şampiyonanın açılışında konuşan Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Büyükler Grekoromen Türkiye Şampiyonası'nı Adana'da düzenlediklerini söyledi.
2017 yılı Grekoromen Türkiye Şampiyonası’nı Adana'da yapıldığını dile getiren Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Yüreğir'de yapılacak. Bu şampiyonanın Adana ve güreş sporumuz için hayırlı ve uğurlu olmasını cenabı Allah'tan niyaz ediyorum' dedi.guressampiyonasi
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, 'Bu organizasyonu Adana'mıza veren Sayın Federasyon Başkanımıza teşekkür ediyorum. Adana'da ilk defa böyle bir organizasyonun yapılmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Adana'mızdan çok iyi pehlivanlar, güreşçiler yetişmiştir. Sembol isimlerimizden bir tanesi de İsmet Atlı'dır. Adana'mızda son yıllarda geriye giden güreş sporumuzu Musa Başkanımızın desteği ve moral motivasyonu ile istenilen noktaya taşıyacağız. Ata sporlarımızı ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız' dedi.
Vali Demirtaş ise yaptığı konuşmada, Türkiye Greko Romen Güreş Şampiyonası’nın Adana'da düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Adana’nın güreşe verdiği öneme değinen Vali Demirtaş, “İlimiz dünya ve olimpiyat şampiyonu milli güreşçimiz İsmet Atlı gibi bir sporcuyu yetiştirerek, kentimizin adını sadece ülkemizde değil, dünyada da duyurmuştur. Kendisini rahmetle anıyorum” diye konuştu.
Vali Demirtaş, ata sporu güreşin Türk kültürünün tarihten gelen bir geleneği olduğunu ifade ederek, “Ata sporumuz güreşi yaşatmak mecburiyetindeyiz. Gençlerimizin güreşe heveslendirilmesi, bu meydanlarda gördükleri büyüklerini örnek alarak, ata sporumuza yönelmesi ve gelecekte bu gençlerin arasından şampiyonların yetişmesi bizim en önemli gayemiz ve hedefimizdir. Adana Valiliği olarak, güreşin yaygınlaşmasına önem ve destek veriyoruz. Tekrar Türkiye Greko Romen Güreş Şampiyonası’nın kentimizde düzenlenmesinden dolayı mutluluğumuzu belirtiyor. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum' diye konuştu.
gures_sampiyonasi



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —