GURME FUARINDA METRELİK ADANA KEBAP

30.04.2017 02:21:27

GURME FUARINDA METRELİK ADANA KEBAP

Anadolu Mutfağının Eşsiz Lezzetleri 10-14 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP “Adana Gurme 2017” Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarında bir araya geliyor.cihat_alagoz_tuyap
TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Anadolu mutfağının zenginliklerini paylaşmak, kültür mirası yemeklere sahip çıkma hedefiyle yola çıktıklarını, Anadolu’nun birbirinden lezzetli mutfaklarını 10 - 14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek “Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı”nda bir araya getireceklerini ifade etti. Alagöz, ilk gün 30 metrelik Adana kebap ile kapılarını açacak olan fuarda; aşçıların Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’ın yemeklerinin püf noktalarını da fuar katılımcıları ile paylaşacaklarını kaydetti.
Alagöz; “Anadolu mutfağının zenginliğini hatırlatmak için gerçekleştireceğimiz Gurme 2017 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarımızda 5 gün boyunca katılımcılara yemek dolu günler yaşatılacak. Şehirlerimizin kendine has yemekleri yapılırken aşçılarda püf noktalar verecek. Fuarımıza katılımın yoğun olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
30 METRELİK KEBAP ŞOVgurme_fuari
Adana denilince ilk akla gelen lezzet olan Adana Kebabı, fuarın ilk gününde ziyaretçileri karşılayacak. 30 metrelik bir kebap şov yapmaya hazırlanan Hasan Usta, fuar alanının girişinde dev bir mangal kuracak. Yaklaşık 20 kişinin işbirliği ile pişirilecek olan kebap, ziyaretçilere ikram edilecek.
SAHNE MUTFAKTA YEMEKLER PİŞECEK
TÜYAP Adana Sahne Mutfağında Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ın yöresel yemekleri pişirilecek. Her şehrin aşçılarının mutfağa gireceği fuarda, tantuniden içli köfteye, kabak tatlısından künefeye, zorkun tavadan tirşike kadar pek çok yemeğin püf noktaları usta aşçılar tarafından anlatılacak.



1

ORHAN: SİNEMA UMUTTUR, SİNEMA DAYANIŞMADIR

2

TÜRKİYE’DE AĞUSTOS AYINDA 134 BİN 155 KONUT SATILDI

3

“NEFES AL, DOĞA İLE BÜTÜNLEŞ“

4

GÜRER: “HAYVANCILIKTA ALARM ZİLLERİ ÇALIYOR”

5

DİKKAT! BİLİNÇSİZ KULLANIMI SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR!