Güven Boğa Hakkında Açılan Davaya Protesto
Manşet Haber 5.02.2015 08:41:51 0

Güven Boğa Hakkında Açılan Davaya Protesto

Güven Boğa Hakkında Açılan Davaya Protesto

DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası, Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Eski Üyesi Güven Boğa hakkında açılan davayı protesto yürüyüş düzenleyerek protesto etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup Atatürk Caddesinden İnönü parkına kadar yürüdü. Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz, yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“DİSK KESK TMMOB ve Adana Tabip Odasının çağrısıyla 26 Aralık 2013 tarihinde “Hırsızlığa, Yolsuzluğa Hayır, Hükümet İstifa” talepleriyle yürüyüş ve basın açıklaması yapılmak istenmiş fakat polisin terörüne maruz kalınmıştı. Bu saldırılar sırasında yüzlerce insan Tomalardan sıkılan kimyasal içerikli suya, polis copuna ve gaz bombalarına maruz kaldı. DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabip Odası’nın çağrısıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Eski Üyemiz Güven BOĞA polisin müdahalesi sonucu yaralanmış olup hastaneden almış olduğu rapor sonucu Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Daha sonra Emniyet tarafından, DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabipler Odasının çağrısıyla yapılan yürüyüşe katılan Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu Eski Üyemiz Güven BOĞA yürüyüş ile ilgili ifadeye çağrılmıştır. Arkadaşımız Güven BOĞA verdiği ifadede “Yürüyüşü kendisinin organize etmediği, DİSK, KESK, TMMOB ve Adana Tabipler Odasının organize ettiği, yürüyüşün barışçıl amaçlı olduğunu, yürüyüşe katılanların ise polis şiddetine maruz kaldığını” belirtmesine rağmen Güven BOĞA arkadaşımıza 29.01.2015 tarihinde Adana 10. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır.

Güven BOĞA arkadaşımız Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmamış olsaydı, inanıyoruz ki bu dava açılmamış olacaktı. İntikamcı duygularla KESK üye ve yöneticilerini cezalandırmak için açılan bu davaları kınıyoruz.

Polisin hazırlamış olduğu fezlekede; basın açıklaması için toplanan gruptan polise çöp kovası ve taş atıldığına dair iddialarını doğrulamak için; Cumhuriyet Savcılığı tarafından Jandarma Kriminal Başkanlığına yazı yazıldığı ve Jandarmanın düzenlediği 06.01.2015 tarih ve 2014/811 sayılı uzmanlık raporunda görüntülerin tamamı üzerinde yapılan incelemede “böyle bir görüntünün olmadığı yönünde” rapor düzenlenmiştir.

Jandarma Kriminal Raporuna rağmen Cumhuriyet Savcılığı Emniyetin hazırlamış olduğu raporu referans alarak Güven BOĞA arkadaşımıza dava açmıştır. Dava 10.Asliye Ceza Mahkemesinde, 30 Nisan 2015 tarihinde, Saat: 09.05’de görülecektir.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

34° / 20.4°