Tarih: 09.03.2016 19:43

Hakarete Uğraması Hakkında Ne düşünüyorsunuz

Facebook Twitter Linked-in

CHP Adana Milletvekili İbrahim  Özdiş, Hizb-ut Tahrir örgütü yöneticilerinin katıldığı Uluslararası Hilafet Sempozyumu’nu Başbakan Davutoğlu’na sordu, “Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk kavramlarının her türlü hakarete uğraması hakkında ne düşünüyorsunuz? “  diye sordu.

ibrahim_ozdis_tbmm_kursuBaşkent’te yapılan ve kamuoyunun büyük tepkisine neden olan Hizb-ut Tahrir örgütü yöneticilerinin Uluslararası Hilafet Sempozyumu TBMM gündemine taşındı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’dan sonra Ankara’da da düzenlenen ve Cumhuriyet rejimine, Atatürk’e söylenen sözlerle ve sempozyuma katılan Hizb-ut Tahrir örgütü yöneticileriyle gündeme oturan Uluslararası Hilafet Sempozyumu’nu yazılı soru önergesi vererek Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soran CHP’li İbrahim Özdiş’in sorduğu sorular şöyle :

8 Mart’ın bile yasaklandığı Ankara’da böylesine bir sempozyuma nasıl izin verilmiştir?

Sempozyuma kimlerin, nasıl katıldığını tam olarak biliyor musunuz?

Hizb-ut Tahrir adlı örgüt terör örgütleri listesinde değil midir?

“İslam düşmanı kâfirler, 3 Mart 1924’te Hilafeti kaldırmakla İslam’ı ilelebet tarihe gömdüklerini sandılar” diyebilen Hizb-ut Tahrir örgütü yöneticisi Mahmut KAR hakkında işlem yapılmış mıdır?

Cumhurbaşkanı’na hakaret edenlerin çocuk yaşta olsalar dahi yaka paça gözaltına alınıp tutuklandığı günümüz Türkiye’sinde Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk kavramlarının her türlü hakarete uğraması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sempozyumda söylenenleri ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında mı değerlendiriyorsunuz?


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —