HAKLARIMIZ VERİLDİ DE BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?
Manşet Haber 27.06.2018 17:01:33 0

HAKLARIMIZ VERİLDİ DE BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?

HAKLARIMIZ VERİLDİ DE BİZİM Mİ HABERİMİZ OLMADI?

Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, sağlık çalışanlarının isteklerinin bir anca verilmesini isteğini yineledi, “Sağlık ve Sosyal emekçilerinin istekleri verilmiş, kimsenin haberi mi olmamış” dedi.
Yüksel, yazılı açıklamasında isteklerini şöyle sıraladı:
“Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri yıllardır fiili hizmet tazminatı verilmesini, ek ödemelerin emeklilikten sayılmasını, Ek göstergelerin arttırılmasını, En düşük ek göstergenin 3600 olmasını, Performans ücretlendirilmenin kaldırılmasını, Güvencesiz sözleşmeli Taşeron çalışmanın yasaklanmasını, güvenceli iş olmasını, angarya esnek çalışmaya son verilmesini, Her iş yerine kreş yapılmasını talep etmektedir.
Ücretlerde vergi diliminin %15 de sabitlenmesini, Her gün yaklaşık 35 sağlık emekçisi şiddet görmekte, Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını, Meslekte yükselmeler yandaşlığa siyasi görüşe göre değil liyakata göre tarafsızlıkla olmasını, Sağlık emekçilerinin enflasyon ve zamlar altın da ezdirilmemesini, bu isteklerin karşılanmasını istemektedir.
Her yıl mayıs ayı sendikalar yetki tespitinde AKP iktidarı vereceğim demekte yandaş sendika SAGLIK SEN alacağım diyerek idarecilerle beraber mobingle sağlık ve sosyal hizmet iş kolun da yetkili sendika olur .
Bu yıl yapılan yetkide de aynı seçimlere giderken bu sözler yine verildi. Bu hakları acilen vereceğim diyenler versin, alacağım diyenler alsın. Emekçileri kandırmaktan, oyalamaktan vazgeçsinler. Bu sorunların yanı sıra şehir hastaneleri yeniden dizayın edilmeli, bu hastaneler kamu özel ortaklığı altında özelleşiyor. Sağlıkta geleceğimiz ipotek altına alınıyor, çalışanlar taşeronlaşıyor. 20’ye yakın hizmet çeşidinde (laboratuvar, görüntüleme, temizlik, otomasyon, yemek, sterilizasyon, radyasyon onkoloji vs taşeron çalıştırılıyor. Şehir hastaneleri acilen tamamıyla salık bakanlığına devir edilmeli üniversitelerinin eğitim ve araştırma hastaneleri olabilir
Şehir hastaneleri yerine ihtiyaçlar nispetinde şehrin belli yerlerine ulaşılabilir 300-500 yataklı tam teşekküllü hastaneler yapılmalıdır Üniversite hastaneleri borç batağın dan kurtulmalıdır.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

20.8° / 13.5°