HALİSÇELİK, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘NİN ULUSLARARASI DERECELENDİRME KURULUŞU NOTUNU AÇIKLADI
Manşet Haber 7.11.2022 01:56:37 0

HALİSÇELİK, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘NİN ULUSLARARASI DERECELENDİRME KURULUŞU NOTUNU AÇIKLADI

HALİSÇELİK, ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘NİN ULUSLARARASI DERECELENDİRME KURULUŞU NOTUNU AÇIKLADI






 Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, 2023 mali yılı için belirledikleri gider bütçesinin 8.500.000.000 Tl, gelir bütçesi ise 8.150.000.000 olarak tahmin edildiğini açıkladı.





Halisçelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu “JCR Eurasia Rating” tarafından   “Adana Büyükşehir Belediyesi” nin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını BB olarak, Uzun Vadeli Ulusal Notunu ise AA- (Trk) olarak belirlediğini, ilk defa kredi notu alan Belediyenin artık daha güçlü mali, kurumsal ve operasyonel bir yapıya kavuştuğunu  açıkladı.





Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç Dr. Ergül Halisçelik’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:





“ADANA Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 100. yılında uygulayacağı 2023 yılı Performans Programı ve Bütçesi için Plan ve Bütçe Komisyonunda müzakereleri tamamladık.





2023 hepimiz için özel bir yıl. Cumhuriyet'imizin 100. Yılı için hazırlanan performans programı ve bütçe ile ülkemize katma değer yaratacak, istihdam sağlayacak, üretimi ve verimliliği arttıran yatırımlar gerçekleştireceğiz. Bu hususlar göz önünde bulundurularak Plan ve Bütçe Komisyonunun değerli üyeleri ve çalışma arkadaşlarımızın katkılarıyla, Büyükşehir Belediyemiz stratejik plan, misyon ve ilkelerine uygun, Başkanımız Sn Zeydan Karalar’ın da vizyonu çerçevesinde çalışmalarımızı şekillendiriyoruz.





Bu çalışmalar doğrultusunda; 2023 mali yılı için belirlediğimiz gider bütçesi 8.500.000.000 Tl, gelir bütçesi ise 8.150.000.000 Tl olarak tahmin edilmiştir.





Yapmış olduğum sunuda makro bir bakış açısı ile bir değerlendirme gerçekleştirdim. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik anlayışı çerçevesinde sunuda:





Stratejik Planlama, Performans Programı ve Bütçe Hazırlık Sürecimiz





Belediye’nin Mali Durumu ve 2023 Bütçesi





Kredi Derecelendirme Kuruluşu Tarafından Verilen Kredi Notu





Adana'da Bekleyen Mega Projeler





2023 yılı Bütçemizin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi





Harcama Yetkilisi olduğum Genel Sekreterlik Bütçesi hakkında bilgi verdim.





Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu “JCR Eurasia Rating” “Adana Büyükşehir Belediyesi” nin Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı ve Yerel Para Notlarını BB olarak, Uzun Vadeli Ulusal Notunu ise AA- (Trk) olarak belirleyerek, ilk defa kredi notu alan Belediyenin artık daha güçlü mali, kurumsal ve operasyonel bir yapıya kavuştuğunu raporlayarak kamuoyuyla paylaşmıştır.





Plan Bütçe Komisyonunun değerli üyeleri ile performans programı ve bütçemizi istişare ettik. Görüş, öneri ve katkıları için teşekkür ediyorum.





Katılımcı, kapsayıcı, bütüncül ve Büyükşehir Belediyemizin vizyon, misyon ve ilkelerine uygun hazırlanan; Cumhuriyetimizin  100. yılında uygulayacağımız 2023 Yılı Performans Programı ve Bütçemizin Adana’mıza katma değerler yaratmasını ve hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”





https://www.facebook.com/Doc.Dr.ErgulHaliscelik/videos/5458161517587005



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°