HALKÇI LİSELİLER ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

16.05.2017 18:28:08

HALKÇI LİSELİLER ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakınlığıyla bilinen Halkçı Lisesiler (Halk-Lis), geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan ve mahkeme kararıyla ev hapsine mahkûm edilen Kardelen Arıtman’a destek için basın açıklaması yaptı.
Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, CHP Adana İl Başkan Vekili Yüksel Karaaslan, CHP Adana İl Örgütü yöneticileri, CHP Adana İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları ile CHP’liler de katıldı. CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise kent dışında bulunması nedeniyle basın açıklamasında yer almadı.
Halk-Lis Adana İl Örgütü Başkanı Canberk Keskin, basın açıklamasının bir özgürlüğe çağrı olduğunun altını çizerek, “Düşünceler suç olmamalıdır bir ülkede. Hele hele o ülkenin gençleri yazdıklarından dolayı tutsaklığa mahkum edilmemelidir. Bir ülkede düşünceler suç ise o ülkede özgürlük, demokrasi gibi kavramlar zaten kalmamıştır. Bu nedenle bizler bir gencin düşünceleri yüzünden ceza almasına sonuna kadar karşıyız” dedi.
Gençlerin, Ulusal Kurtuluş Mücadelesinde kahramanca çarpıştığını, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen gençlikle kurulduğunu belirten Keskin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti biz gençlere emanet ettiği bir ülkede gençlik hiç bu kadar hor görülmemişti. Cumhurbaşkanına ve TBMM’ye hakaretten Kardelen Arıtman ev hapsine mahkum edildi. Biz, bu kararı kesin olarak reddediyoruz. Anayasal düzenin tam anlamıyla işlemediği günümüz Türkiye koşullarında Kardelen’e haksız yere ev hapsi verildi” diye konuştu.
Kardelen Arıtman’ın ev hapsi cezası nedeniyle okuluna devam edemediğine işaret eden Halk-Lis Adana İl Örgütü Başkanı Canberk Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğitim hakkı elinden alınan Kardelen yalnız değildir. Kardelen Arıtman yoldaşımızın onurlu mücadelesini omuzlarımızda hissediyoruz ve biz biliyoruz ki, Kardelen burada bizimle beraber. Kardelen’e reva görülen bu cezanın bir an önce bitmesini ve özgürlüğe kavuşmasını temenni ediyor ve verilen cezayı kabul etmiyoruz. Herkes iyi bilmelidir ki, düşünceler tutsak edilemez ve ilelebet yaşar.”
Sloganlar atan katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.




1

AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

2

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

3

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

4

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

5

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ