Hastane soruşturmasından sonuç bekliyoruz

25.05.2014 20:20:44

Hastane soruşturmasından sonuç bekliyoruz

Merhaba Gazetesi'nden Özcan Aladağ, son günlerde Adana kamuoyunu meşgul eden Dr. Ekrem Tok Adana Ruh ce Sinir Hastalıkları Hastanesi'ni köşe yazısına taşıdı. Aladağ'ın yazısı şöyle:

'Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gazetemiz yazarı Murat Kula’nın yaşadıklarını gazetemizin sütunlarından dile getirip kamuoyu ile paylaşarak yetkililerin de konuya müdahil olmalarını istedik.

Haberimizden sonra konuyla ilgili olarak soruşturmanın açıldığını öğrendik. İnşallah bu soruşturma ‘adet yerini bulsun’ cinsinden bir soruşturma olmaz. Soruşturmanın sonuçlarını da görmek istiyoruz elbette. Konunun da takipçisi olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum.

Adana Milletvekilimiz Ali Demirçalı, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yanıtlaması adına bir soru önerisi verdi.

Demirçalı, ‘Skandallar ne zaman bitecek?’ diye sordu.

Ali Demirçalı, Adana Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ilgili gelen şikâyetlerin gündemden düşmediğini , son olarak bir gazetecinin hastanede 24 saat hasta olarak yaşadıklarını kamuoyu ile paylaştığını ve yeni iddiaları kamuoyuna  anımsattı.

Adana Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile ilgili şikâyetlerin ivedilikle değerlendirilerek çözümlenmesini isteyen CHP Milletvekili Ali Demirçalı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na yönelttiği ve yazılı yanıtlanmasını istediği sorular şöyle:

HASTALAR ŞİDDETE MARUZ KALIYOR MU?

“1-Bahse konu olan hastanede uyuşturucu içerikli maddelerin temin edilebildiği ve satıldığı iddiaları doğru mudur?

2-Hastane personelinin yapması gereken işler arasında olan, odaların temizliği, bulaşıkların yıkanması gibi tüm işlerin hastalara yaptırıldığı, yapmadıkları takdirde ise şiddete maruz kaldıkları iddiası doğru mudur?

3-Bahse konu olan Hastane ile ilgili en önemli şikayetlerin başında temizlik ve hijyen hususlarının yerine getirilmediği iddiası yar almaktadır. Aynı zamanda yemeklerin adeta yenilemeyecek durumda olması ve hastaların yemeklerini masada değil de yerde yedikleri iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

4-Hastaların, deneyimli sağlık personeli yerine deneyimsiz, temizlik işlerini yapan kişilere emanet edilmiş olduğu iddiası doğru mudur?

5-2007 yılında soruşturma geçirmiş, başhekimi görevden alınmış, yetkililer hakkında savcılar tarafından inceleme başlatılmış olan bir hastanenin yeniden benzer iddialarla gündeme geliyor olmasının temel sebebi nedir?

6- Daha önce açılan soruşturma sonucunda hangi önlemler alınmıştır?

7-Bahse konu hastane bakanlığınız tarafından en son hangi tarihler arasında denetlenmiş olup, soruşturmaya gerek duyulan herhangi bir husus tespit edilmiş midir?

8-Hastaneden sağlık hizmeti almak için, son 1 yıl içerisinde başvuru yapan hasta sayısı nedir?

9-Hastane hakkında bakanlığınıza bugüne kadar iletilmiş olan toplam şikâyet sayısı nedir? Bu şikâyetlerden kaçı değerlendirmeye alınmıştır?

10-Bahse konu iddialar ile ilgili incelemede bulunarak soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?”

Bu soruların yanıtını Sayın Sağlık Bakanı verecek ama önce soruşturmanın tamamlanması gerekiyor. Bu soruşturmanın akıbetini inanın ben de merak ediyorum. Soruşturma gerçek anlamda yerini bularak mı yapılacak? Yoksa ‘yasak savma’ adına mı yapılacak?

İzleyip göreceğiz. Biz de okuyucularımıza bu konuda bilgiler vereceğiz.

 

 



1

AKDENİZ SANAT GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

2

"HALK SAĞLIĞINI KORUMAK İKTİDARIN SORUMLULUĞUDUR"

3

VETERİNER HEKİMLERİ DARP EDEREK HAYVANLARI KORUYAMAZSINIZ!

4

SEYHANLI MİNİKLERİN TİYATRO HEYECANI

5

CHP’Lİ SÜMER: ADANA’NIN GÖRÜNTÜSÜ DEĞİŞTİ