Tarih: 30.10.2016 09:22

HAVZA BAZLI ÜRETİM MODELİNE TAM DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Havza Bazlı Üretime dayalı Destekleme Modeli” ve “Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli” nin 2017 yılında hayata geçirilecek olmasının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.
Havza Bazlı Üretim modelinin Çukurova Bölgesi için önemini çok iyi bildiklerini, bu modelin uygulamaya geçmesiyle, yıllardır dışarıya bağımlı olunan başta Pamuk ve Soya olmak üzere Tarım ürünlerinde bölgenin tekrar altın çağını yaşayacağına inandıklarını ifade eden Bilgiç,
“Havza Bazlı Üretime dayalı Destekleme Modeli ile ülkemiz bundan böyle üretim planlamasına geçecek arz-talep tartışmaları büyük oranda ortadan kalkacaktır. Üretici hangi ürünü nerede ekerse, ne kadar ve ne zaman destek alacağını önceden bileceği için piyasalar istikrara kavuşacaktır. Bizleri heyecanlandıran, Türk tarım ve Hayvancılığına büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu projelerin başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde konuştu.
ÜRETİM MERKEZLERİ HAYATA GEÇECEK
Adana’nın da içinde olduğu 31 ilde uygulanacak Damızlık üretim merkezleriyle en az 500 başlık damızlık gebe düve üretim merkezlerinin de hayata geçirileceğinden memnunluk duyduğunu ifade eden Bilgiç, “Bu projeler Adanada sadece Tarım değil hayvancılığında ne kadar önem arz ettiğini göstermektedir. Bu projelerden Adanamızda hayvancılıkla iştigal eden Borsa Üyelerimizin ve Besicilerimizin en üst düzeyde faydalanmalarını arzu ediyoruz. Adana Ticaret Borsası olarak Bölgemizde Tarım ve Hayvancılığın hizmetinde olmaya, Yapılacak her projede, atılan her adımda, Çukurova bölgesine faydalı olabilecek her işte üreticimizin, iş adamımızın, sanayicimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
MAZOTA %50 DESTEK
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 21 Ekim 2016 Cuma günü Kırsal Kalkınma Destekleri için tebliğ yayınlandığınıda hatırlatan Başkan Bilgiç, “Yayımlanan tebliğ 81 il; Tohum işleme, paketleme ve depolama, Diğer bitkisel ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, Ham deri işlenmesi, Yenilenebilir enerji kaynakları kullanan yeni sera, Çelik silo, Soğuk hava deposu, Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlen, pak. ve dep., Çiflik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, Bilişim sistemleri ve eğitimi. AB’nin IPARD programından yararlanamayan içerisinde Adana’nın da bulunduğu 39 il yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama; Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması; Su Ürünleri İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması;, Yenilenebilir enerjiden ısı/ elektrik üreten tesislerin yapımına yönelik yeni tesisle;, Tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırımlar(Büyükbaş, Küçükbaş, Su ürünleri tesisleri, Kültür mantarcılığı, Kırsal turizm yatırımlar); El sanatları ve katma değerli ürünler konularına göre 2.000.000 TL’ye kadar olan projelerin % 50’si Bakanlığımızın Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında karşılanacaktır. Ayrıca üreticilerin kullandığı mazot’un %50’si Mazot Desteği olarak devlet tarafından ödenecektir.” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —