Tarih: 05.10.2014 19:50

Hayvan Barınaklarına Bayram Ziyareti

Facebook Twitter Linked-in

Adana'da bir süre önce kurulan Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO) üyeleri, Hayvanları Koruma Günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'nı ziyaret etti.kihayko_bayram_barinak (2)

Kurban Bayramı ile aynı güne denk gelen Hayvanları Koruma Günü'nün büyük önemi olduğunu belirten KİHAYKO Genel Başkanı Metin Yıldırım, bayram nedeniyle evinde bulunan herkesi aileleri ile birlikte barınağı ziyarete davet etti. Birçok barınakta bayramlarda görevli bırakılmadığı için hayvanların zarar gördüğünü belirten Yıldırım, 'Bazı barınaklarda, bayram tatili boyunca görevli bırakmadığı için hayvanlar çok zor günler geçiriyor. Geçmişte hayvanların açlıktan öldüğüne tanıklık ettik. Adana'daki barınağımızla ilgili bir sıkıntı yok. Ancak biz yinede dilsiz dostlarımızla birlikte olmak istedik' dedi.kihayko_bayram_barinak (4)
Hayvanseverlerin her günü 4 Ekim gibi düşünerek yaşamaları gerektiğini belirten Yıldırım,'Biz hayvanseverler, her günümüzü 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü gibi geçiriyoruz. Dilsiz dostlarımızı koruyup kollamak herkesin görevidir. Onların da aç, susuz kaldığında bizimle aynı şeyleri hissetliklerini, canlarının yandığını bilmelerini istiyoruz. Barınaktaki hayvanlar sizlerin, çocuklarınızın sevgisi ve ilgisine muhtaç durumdadır. Ayrıca barınakların devamlı ziyaret edilmesi, bir otokontrol oluşturur. Tüm belediyeler, ister istemez bazı düzenlemeler yapmak zorunda kalır. Bu yüzden başta bu bayram olmak üzere, evlerinde oturan herkesi barınaklara davet ediyoruz.'dedi.

KİHAYKO üyeleri, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı'ndan sonra, Çukurova ve Tarsus'taki hayvan barınaklarını da ziyaret ederek incelemeler yaptı.Barınaklardaki hayvanlara en büyük ilgiyi çocukların göstermesi de dikkat çekti.kihayko_bayram_barinak (5)


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —