HER KARANLIK GECENİN BİR SABAHI VARDIR!
SİYASET 20.10.2017 11:32:26 0

HER KARANLIK GECENİN BİR SABAHI VARDIR!

HER KARANLIK GECENİN BİR SABAHI VARDIR!

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, laikliği baltalayan, kadın düşmanı Müftülük Yasası'nın sessizce geçirildiği TBMM’de söz alarak kürsüden seslendi, “Her karanlık gecenin bir sabahı vardır, o sabahı doğuracak olan da biz kadınlarız.”dedi.
AKP’nin ülke gündemine taşıdığı müftülere nikah yetkisi tasarısıyla, yüzyıl önce dünyevi ve devlet işlerinden çıkarılan din olgusunun Türkmen, bu tasarı ile daha sıbyan mekteplerinde çocuklara annenin kazandığı parayı haram olarak öğreten bu yapının, AKP’nin her geçen gün artan eylemleri marifetiyle ülkeyi şeriat devletine doğru sürüklediğini ifade etti. Elif Doğan Türkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün bu Mecliste, demokrasinin en önemli toplumsal ilkesi olan laikliğin kavram ve uygulama olarak içinin boşaltıldığı gündür. AKP toplumun tüm kesimlerini kendi siyasal anlayışı temelinde dönüştürmenin peşindedir. Bu nedenle kadının olmadığı bir kamusal alanı yaratmak istemektedir. Kadın olarak kazanılan bireysel ve toplumsal hakların, kolektif hakların ortadan kaldırılması için yasal düzenlemeler yapmaktadır ve bütün bunları yaparken de dini referans alan eril resmî ağzı kadınlar üzerinden kullanarak toplumu dönüştürme görevini edinmiştir.
KADINLAR DİRENİYOR
Bu yapının Türkiye'yi getireceği nokta ne yazık ki son on beş yılda her alanda olduğu gibi medeni haklar alanında da kadınların kaybedeceği alanlardır.Ancak bilinmelidir ki; her karanlık gecenin bir sabahı vardır ve o sabahı doğuracak olanlar da biz kadınlarız.
İşte bu nedenledir ki günlerdir Türkiye'de o sabahlara sahip çıkan kadınlar direniyor; dün direndiler,
bugün direniyoruz, yarın da direneceğiz. Siz bu kanun maddesini çıkarmış olabilirsiniz ama bu ülke Cumhuriyet değerlerine ;dün sahip çıktı, bugün sahip çıkıyor, yarın da sahip çıkacak.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°