HER ŞEYE RAĞMEN SANAT SUSMAYACAK
GÜNCEL 3.01.2017 21:22:58 0

HER ŞEYE RAĞMEN SANAT SUSMAYACAK

HER ŞEYE RAĞMEN SANAT SUSMAYACAK

Dünyaca ünlü Rus fotoğraf sanatçısı Elena Martinyuk, terör nedeniyle 11.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri’ne katılamayacağını bildirdi.
Niculina Oprea’nın ardından Elena Martinyuk’un da 11.UÇSG’ne katılamayacağını açıklaması, Çukurova Sanat Girişimi tarafından üzüntüyle karşılandı. Çukurova Sanat Girişimi yetkilileri, her şeye rağmen teröre boyun eğmeyeceklerini ve sanatın susmayacağını ifade ettiler.
MARTİN: ÜZGÜNÜM
İlk olarak İstanbul Beşiktaş’ta Çevik Kuvvet’e, ardından Kayseri’de Mehmetçiklere yönelik bombalı saldırı ve Rus Büyükelçi Karlov’a yapılan suikast ile son olarak yılbaşı gecesi ünlü gece kulübü Reina’da büyük tepki uyandıran ve 39 kişinin ölmesi 65 kişinin yaralanmasına neden olan katliam üzerine, özgür iradesiyle hareket edemediğini belirten Elena Martinyuk Türkiye proğramını iptal etti.
Martinyuk; insanların yaşam tarzını hedef alan terör saldırısı ve terör tehdidinin devam etmesi nedeniyle bu sanatsal etkinliğe katılamayacak olmasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti.
OPREA DA GELMİYOR
Rus Büyükelçi Andrey Karlov’a düzenlenen suikastın ardından dünyaca ünlü Romen kadın şair Niculina Oprea da Türkiye programını iptal etmişti. Oprea, Çukurova Sanat Girişimi’ne yolladığı mesajda, “Kayseri’de gerçekleşen patlamanın ardından son olarak Rus Büyükelçi
Karlov’un da suikast sonucu öldürülmesi üzerine terör kaynaklı can güvenliği nedeniyle ülkenizde 2017’de yapılacak etkinliklere katılamayacağım. Sonraki yıllarda davetinizi yeniden değerlendirebiliriz” demişti.
Çukurova Sanat Girişimi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 11.Uluslararası Çukurova Sanat Günleri, 20-26 Mart 2017 tarihleri arasında Adana – Antakya – Mersin ve Silifke’de düzenlenecek çok sayıda sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

38.7° / 24.7°