HİÇ ŞAŞIRMADIM
Manşet Haber 10.06.2024 22:03:00 0

HİÇ ŞAŞIRMADIM

Çukurova Barış Gazetesi’nden Özcan Aladağ, ABB Başkanı Zeydan Karalar’ın mal varlığını açıklamasını “Hiç Şaşırmadım” başlığı ile köşesine taşıdı

Bu kentin siyasetçileri beni hiç şaşırtmıyorlar! Maalesef yine şaşırmadığım bir olayı yaşadım. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayında CHP’li belediye başkanlarına talimat verdiğini ve her belediye başkanının belediyenin borç listesi ile kendi mal beyanlarını halkın görebileceği bir yere asmalarını zorunlu tuttuğunu söyledi. Bu listeyi asmayan belediyeleri ziyaret etmeyeceğini belirtip iptal ettiği bir ziyareti de örnek olarak verdi.

Özel’in bu açıklamasının ardından konuyu gündemimize alarak ‘Adana’da seçimleri kazanan CHP’li belediyeler bu talimatı yerine getirecekler mi?’ sorusuna yanıt aramaya başladık.

CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu’nun emekli mitingi için düzenlediği basın toplantısında konuyu il başkanına sorup görüşünü almak istedik. Aynı toplantıya katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Beyin ısrarla soru sormamızı istemesi üzerine konuyu Sayın Karalar’a da ilettiğimizde ‘Ben gazeteciler istiyor diyerek bir şey yapmam’ yanıtını almıştık.

Kendisine ‘Bu listeleri asmayı gazeteciler istemiyor, genel başkanınız istiyor’ dediğimizde ‘Genel başkanın emri başım üstünü’ yanıtını vermişti.

Sayın Özgür Özel, Orhan Sümer’in oğlunun düğün töreni için Adana’ya gelip Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etti. Yani CHP’li belediyeye ziyaret gerçekleştirdi.

Maalesef diyorum, ne borç listesi ne de mal beyanı listesi asıldı halkın görebileceği yere…

Zeydan Karalar’ı takdir ediyorum. ‘Gazetecilerin ısrarlı takibine ve genel başkanın talimatına rağmen o listeleri asmadı!’ Demek ki ‘Karalar ne derse oymuş!’

Hiç şaşırmadım. Genel başkanın da ‘Talimatımdır’ diye başlayan cümlelerin böylelikle nasıl askıda kaldığını bir kez daha görmüş olduk.

Belediyeler borç listesini asmış olsalar ne olur? Asmasalar ne olur? Madem talimatınızı yerine getirtemeyeceksiniz Sayın Özel, o vakit çıkıp ‘Kararlı ifadeler kullanmayacaksınız…’

Bu hiç şaşırmadığım olaydan sonra söyleyeceğim tek bir cümle var. ‘Siyasetçinin sözüne güven duymayacaksınız…’

 

HİÇ ŞAŞIRMADIM https://www.cukurovabarisgazetesi.net/yazarlar/ozcan-aladag/hic-sasirmadim/9158/


Anahtar Kelimeler: ŞAŞIRMADIM

YAZARLAR

37.2° / 23.9°