HİÇBİR İYİLİK KARŞILIKSIZ KALMAZ
Manşet Haber 11.02.2023 22:47:23 0

HİÇBİR İYİLİK KARŞILIKSIZ KALMAZ

HİÇBİR İYİLİK KARŞILIKSIZ KALMAZ






Tekirdağ - Süleymanpaşa’da bir vatandaşımız satınaldığı iki çift botu, temizlik malzemelerini, çocuk oyuncağını, çocuk pedini, kazağı, kaşkolü, bereyi, çorabı güzelce bir koliye yerleştirdi, kolinin ağzını bantlayıp, götürdü yardım malzemelerini toplayan kişilere teslim etti.





Biz millet olarak hepimiz böyleyiz. Kara gün dostuyuz. Kimi evinden getirdi, kimi mağazadan aldı, kimi komşularından topladı ve koliler dolusu ihtiyaç malzemesi belediye görevlilerine teslim edildi ve afet bölgesine gönderildi.





Yardım edenden de, yardım toplamak için çalışandan da, götürenden de Allah razı olsun. Hiçbir iyilik, hiçbir yardım karşılıksız kalmaz. İyilik eden iyilik görür.





Acıyı çeken, felaketi yaşayan bilir. Her ne kadar empati yapıp, oradaki insanlarımızın duygularını anlamaya çalışsak da tamamen anlayamayız. Ama anlamaya çalışmak, onların yerine kendimizi koyup, biz olsak ne yapardık, ne ederdik diye düşünmek de çok önemli. Bizi insan yapan da zaten böyle düşünüyor olmamızdır.





Deprem bölgesinden uzakta olabiliriz ama aklımız orada, kalbimiz, yüreğimiz orada. Çünkü koskoca bir bölgeyi kaplayan, milyonlarca insanımızın yaşadığı on şehrimizde şuana kadar hiç görmediğimiz büyüklükte bir doğal afet meydana geldi. Acımız büyük, üzüntümüz büyük. Kaybımız büyük.





Ama biz büyük bir ülkeyiz. Güçlü bir milletiz. Bunun da altından kalkarız. Bu acıyı da atlatırız. Buna yürekten inanıyorum. İnanıyoruz.





Ülkemizin her yerinden afet bölgesine yardım yağıyor. Hem arama-kurtarma ekipleri gidiyor hem de TIR’lar dolusu ihtiyaç malzemesi gönderiliyor. Kızılay’a kan bağışı yapmak için insanlarımız birbiriyle yarışıyor.





Yardımsever insanlarımız imkanları ölçüsünde her türlü ihtiyaç malzemesini ilgililere ulaştırıyor. Belediyelerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız topladıkları malzemeleri, derli toplu, hedefine ulaşacak şekilde tek bir elden deprem bölgesine gönderiyor.





Tabii ki burada organize olmak çok önemli. İşbirliği yapmak, dağınıklıktan uzak, birlik ve beraberlik içinde çalışmak çok önemli. Öyle de yapılıyor zaten.





Orada bizim vatandaşımız var, bizim insanımız var, arkadaşlarımız, akrabalarımız, dostlarımız var. Hepsi yardım bekliyor, destek bekliyor.





Bir lokma yemeğin, bir şişe suyun bile böyle zamanlarda çok büyük değeri, önemi var. Bu bilinçle hareket eden tüm insanlarımızdan Allah razı olsun.





İnşallah bu kara günleri çok fazla can kaybı olmadan atlatırız. Malın yerine yenisi gelir, para kazanılır. Önemli olan can sağlığı. Yardım bekleyen insanlarımızın canı kurtulsun yeter.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

36.4° / 23.6°