HİSARCIKLIOĞLU: TARIM; BUGÜNÜN VE GELECEĞİN EN ÖNEMLİ SEKTÖRÜ
EKONOMİ 4.01.2022 19:48:05 0

HİSARCIKLIOĞLU: TARIM; BUGÜNÜN VE GELECEĞİN EN ÖNEMLİ SEKTÖRÜ

HİSARCIKLIOĞLU: TARIM; BUGÜNÜN VE GELECEĞİN EN ÖNEMLİ SEKTÖRÜ






Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yaptığı ziyarette bugünün ve geleceğin en önemli sektörünün tarım sektörü olduğunu belirterek, “Ülke olarak sadece kendi vatandaşlarımızı değil, dünyayı besleyecek potansiyele sahibiz” dedi.





ATB Başkanı Şahin Bilgiç ve Meclis Başkanı Osman Bağış, ATO Başkanı Atila Menevşe, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç ve  yöneticilerle Mesleki ve Teknik Anadolu lisesini ziyaret etti. Tarım ve hayvancılığın dünyanın geleceği olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Yaşanılan pandemide gördük. Herkes içine kapandı. Allah da bize müthiş bir coğrafya vermiş. Ekilebilir arazi büyüklüğü açısından dünya 7’incisiyiz. Sadece 84 milyon insanı beslemek değil, dünyayı besleme potansiyelimiz var. Tarımın başkenti olan Adana’da bu okulumuzun kıymeti bilinmeli, sahip çıkılmalıdır. Tarım ve tarıma dayalı sanayide ara eleman sıkıntısını giderecek, iş garantili bu okulumuz hak ettiği değeri bulmalıdır” dedi.





TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin toprağa gönül veren, geleceğini verimli topraklardan kazanmak isteyen öğrenciler için bir fırsat olduğunu ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Çukurova’nın verimli toprağının dilinden anlayacak, bu toprakları en iyi şekilde değerlendirecek ara elemanlara olan ihtiyacın tartışılmaz bir gerçek olduğunu ifade ederek, “Sektörün ara eleman ihtiyacını karşılamak için TOBB olarak yaptırdığımız Adana TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, toprağa gönül veren, geleceğini verimli topraklardan kazanmak isteyen öğrencilerimiz için iyi fırsattır.” Diye konuştu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 20.2°