İbrahim’in Ölümünü 3 Savcı Soruşturacak
Manşet Haber 18.06.2014 02:35:48 0

İbrahim’in Ölümünü 3 Savcı Soruşturacak

İbrahim’in Ölümünü 3 Savcı Soruşturacak

ibrahim_aras_adana_cinayetAdana’daki ‘Lice Eylemleri’ni protesto gösterileri sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren 14 yaşındaki İbrahim Aras’ın ölümünü araştırmak üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında 3 savcının görevlendirildiği açıklandı.

Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak nezaretinde yapılan ve 3 saat süren otopsinin ardından ön rapor hazırlandı. Söz konusu rapora göre de Aras’ın, ‘yaygın kafatası ve yüz kemik kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti’ sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Grup Başkanlığı’nın düzenleyeceği otopsi raporuyla belirleneceği vurgulandı.Açıklamada olaya ilk müdahale eden Cumhuriyet Savcısı Sedat Bayrak tarafından soruşturmanın yürüteceği belirtilirken, “İlgisi nedeniyle Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu ve Terör-Uyuşturucu-Teknik-Organize Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan birer olmak üzere 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturmanın görevlendirilen Cumhuriyet Savcıları tarafından tüm iddiaları kapsayacak şekilde yürütülecek” ifadesine yer verildi.
BEYİN DOKUSU DUVARLARDA

Öte yandan, Savcı Bayrak’ın imzasının de yar aldığı ‘Olay Yeri Tespit ve Ölü Muayene Tutanağı’nda ise, “14-15 yaşlarında bir çocuğun kaldırıma başı gelecek şekilde kafa kaidesi parçalanmış şekilde ölü olarak yatar vaziyette bulunduğu, yanının ve zeminin üzerinin kanla kaplı bulunduğu beyin dokusunun yerde ve duvarların üzerinde olduğu, bir gaz kapsülünün cesedin hemen başının bir metre kadar önünde bulunduğu görüldü” görüşü yer aldı.

YAZARLAR

36.2° / 24.7°