14.06.2024 01:48:00 0

"İHTİYAÇ OLAN HASTANELERE HEKİM ATAMASI YAPILMALI"

Adana Tabip Odası ile SES Yönetici ve üyeleri ihtiyacı olan hastanelere hekim ataması yapılmasını istedi

Adana Tabip Odası ile SES Yönetici ve üyeleri ihtiyacı olan hastanelere hekim ataması yapılmasını istedi, “Geçici görevlendirme yerine ihtiyaç olan hastanelere hekim ataması yapılması” çağrısında bulundu.

Adana Tabip Odası ve SES’in ortak düzenlediği, KESK bileşenlerinin de destek verdiği toplantıda açıklamalarda bulunan Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Meslektaşlarımızın ve sağlık emekçisi arkadaşımızın trafik kurban gitmeleri bizleri son derece üzdü. Acıdır ki; Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli gerekçelerle yoğunlaştırılan geçici görevlendirme uygulamasının maalesef acı sonuçlarından biriyle daha karşı karşıya kaldık. Geçiçi görevlendirme gerektiren yerlere bir an önce hekim ataması yapılmalıdır. Hekim sayısında ki azalma olumsuz sonuçlar doğurmaktadır” dedi.

YAŞANAN BU TRAJEDİLER MUTSUZ EDİYOR

Geçici görevlendirmenin birçok zorluğu olduğunu ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı  Uzm. Dr. Polatöz,açıklamasında şöyle dedi:

“Yoğun iş yükü altında ezilen hekim ve sağlık çalışanlarının geçici görevlendirmelerle başka il ve ilçelere gönderilmesi zulüm olmaktadır. Hekim ve sağlık çalışanları olarak henüz şiddetin pençesinden kurtulamamışken yaşanan bu trajediler bizleri mutsuz etmektedir. Biz sağlık çalışanları çeşitli zorluklarla mesleğimizi ifa ederken; idarelerin keyfi uygulamaları ile de ek bir takım zorluklara maruz kalmaktayız. Geçici görevlendirmeler biran önce sonlandırılmalı, geçici görevlendirme sırasında; ulaşım da dahil pek çok bileşeni kapsayan güvenli-güvenceli çalışma hakkının kamu otoritesinin sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu hususta idareleri daha dikkatli olmaya, gerekli düzenlemeleri bir an önce hayata geçirmeye davet ediyoruz. Yitirdiğimiz meslektaşlarımız 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 13. maddesinde belirtilen hükümce iş kazasında hayatlarını kaybetmiş ve mağdur olmuşlardır. Maddi hakları karşılanarak enazından aileleri mağdur edilmemelidir. Hepimizin başı sağolsun.”


YAZARLAR

37.2° / 23.9°