İktidardan Anadolu Basınına Destek Sözü
Manşet Haber 23.01.2016 00:09:33 0

İktidardan Anadolu Basınına Destek Sözü

İktidardan Anadolu Basınına Destek Sözü

Ordu'da Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu ile görüşen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, yeni dönemde özellikle Anadolu basınına hükümet olarak gereken destekleri sağlayacakları sözünü verdi.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde Yılmaz Karaca başkanlığındaki TGF Heyeti'nden basının sorunları ile ilgili brifing alan Kurtulmuş, “Yerel medya en az ulusal medya kadar, hem demokrasinin gelişmesinde hem de gazetecilik mesleğinin kuralları çerçevesine katkı sahibi olan kuruluşlardır. Zaman zaman ihmal edilir, zaman zaman geride bırakılır ama ulusal medya kadar yerel medya kuruluşlarının da güçlenmesini arzu ederiz” dedi.

tgf_ordu_kurtulmusTGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın, basının sorunlarıyla ilgili geniş kapsamlı bir 'Medya Raporu' sunduğu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk medyasının milli olması gerektiğini belirterek, “Türk medyasının Türkiye’nin ortak hedeflerini koruyup kollayan bir perspektife, bu ülkenin medeniyet, tarihsel ve kültürel birikimlerine sahip çıkan ve aynı zamanda kişilik haklarına saygı gösteren bir gazetecilik anlayışına sahip olması gerekir” diye konuştu.

Gazeteciler Cemiyeti başkanları toplşantısında Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve aynı zamanda Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Kurtulmuş’a bir plaket takdim etti.

Ziyarette basın ve medya üzerinde görüşlerini açıklayan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türk medyasının milli tarih ve kültürel değerlere sahip çıkan bir medya olması gerektiğini söyledi. Medyanın üç ana etken üzerinde faaliyet göstermesi gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, “Bunlardan bir tanesi, medyanın fikir özgürlüğüne sahip çıkarak, herkesin dilediği şekilde fikrini söyleyebileceği ortamın olmasıdır. İkincisi, bunu yaparken de medya kuruluşlarının, ülkemizin dirliğini, birliğini, esenliğini, ulusal bütünlüğümüzü, Türkiye’nin ortak hedeflerini koruyup kollayan bir perspektife sahip olması lazım. Üçüncü temel ayak ise, basın etik kurallarının sadece kağıt üzerinde yazılı olanlar değil, onunda ötesinde bu ülkenin medeniyet birikimlerine sahip çıkan, bu ülkenin tarihsel kültürel birikimlerine sahip çıkan ve aynı zamanda kişilik haklarına saygı gösteren bir gazetecilik anlayışının olmasını temenni ederiz. Bunlardan birisi olmazsa bu ülkenin mahşeri vicdanında uyumlu çalışan bir gazetecilikten, basın faaliyetinden bahsetmek söz konusu olmaz. Bu üçü de her birisi için diğeri kadar önemli olan hususlardır. Bunların hepsine dikkat ederek inşallah Türkiye’de basının çok daha iyi bir seviyeye gitmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

37.1° / 22.1°