Tarih: 21.12.2012 18:14

İmam Hatip’e var diğer okullara yok

Facebook Twitter Linked-in

isakayadan_egitimisAdana(Ulus)--Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara ödenek aktarmaması nedeniyle yaşanan sorunların her geçen gün katlanarak arttığını, bu nedenle velilerin ve okul idarelerinin karşı karşıya geldiğini belirten Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, AKP iktidarının çocuklar arasında ayrımcılık yaptığını öne sürdü.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Müdürlüklerine bağlı tüm okullara mal ve hizmet alımı için ödenek gönderildiğini ancak diğer Ortaokullara bu ödeneğin gönderilmediğini ifade eden Kayadan, Adana’da çoğu taşımalı eğitim uygulamasıyla merkez dışından gelen öğrencilerle açılan İmam Hatip Ortaokullarının da 7–15 arası mevcutlu öğrencilere tahsis edildiğini vurguladı. Kayadan, bu okullara en az 2 idareci ve personel görevlendirilmesinin ise bu okulların siyasi amaçla açıldığının göstergesi olduğunu bildirdi.

 

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Kayadan, yaptığı yazılı açıklamada AKP iktidarının eğitim alanında gerici, dayatmacı, rantçı uygulamalarına tam gazla devam ettiğini iddia ederek, çocukların kobay yerine konulduğunu söyledi. Kayadan, “AKP iktidarı bu yetmemiş olmalı ki şimdide resmen üvey evlat, öz evlat muamelesi uygulaması başlatmıştır. Adalet ve Kalkın-MA Partisi İmam Hatip okullarıyla diğer okulları birbirinden ayırarak adalet anlayışına da yeni bir anlam kazandırmış oldu. Gerçektende ‘din ile aldatmak’ bu olsa gerek. İmam-Hatip olmayan Ortaokullara ödenek yok. İmam-Hatip Ortaokullarına ödenek var. Hangisi öz evlat, hangisi üvey evlat? Yetkililer lütfen bunu da açıkça yazsınlar veya söylesinler. Biz bu gerçekleri söylediğimiz zaman din düşmanlığıyla itham ettiriliyoruz. Hedef gösteriliyoruz. Peki, gerçekler ne olacak?” diye konuştu.

 

İMAM HATİPLER SİYASETEN AÇIK TUTULUYOR

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in öğrenci yetersizliği nedeniyle İstanbul’da 73 İmam Hatip Ortaokulu’nun kapatıldığı yönündeki açıklamasını anımsatan Kayadan, Adana’da da merkez dışındaki ilçelerde taşıma yöntemiyle İmam Hatip Ortaokullarının da sadece siyaseten açıldığını ve yine bu nedenle açık tutulduğunu savundu.

Kayadan, “Koca okul binalarının 7–15 arası mevcutlu öğrencilere tahsis edilmesi, en az 2 idareci ve personel görevlendirilmesi ne kadar doğrudur? Fiziki mekân, ödenek sıkıntısı, personel eksikliği sorunları göz ardı edilerek inatla ihtiyaç olmamasına rağmen bu okulların kapatılmaması düşündürücüdür. Tarafsız bir komisyon görevlendirilerek Adana’da da Türkiye genelinde de onlarca İmam Hatip Ortaokulunun siyaseten varlığını sürdürdüğü kolaylıkla anlaşılabilir. Özellikle neden mevcudu az İmam Hatip Ortaokulları kapatılmamaktadır?” şeklinde konuştu.

 

SEÇİLMİŞ DERSLER DEĞİŞTİRİLMEK Mİ İSTENİYOR

Adana’da eğitim öğretim yılı başında bazı liselerde seçmeli derslerden seçilmiş olan Sosyal Etkinlik dersi yerine Kuran-ı Kerim veya Hz. Muhammed’in hayatı dersinin seçtirilmek istendiği yönünde bilgiler edindiklerini dile getiren Kayadan, Okulların açılmasının üzerinden 2 ay geçmesine karşın öğrencilere baskı yaparak ders değişimi yapılmak istendiği yönünde bilgiler de edindiklerini belirterek, “Bu bilgiler ne derece doğrudur? Bu baskı kim veya kimler tarafından yapılmaktadır? Sosyal etkinlik dersi yerine daha sonradan Hz. Muhammed’in hayatı veya Kuran-ı Kerim dersi konmuş mudur? Konmuşsa hangi yasal gerekçelerle konmuştur. Bu örnekte okullar var mıdır?” sorularını yöneltti.

Kayadan, Adana Valiliğinin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bu soruları aydınlığa kavuşturması gerekmektedir. Bunu halkımız adına talep etmekteyiz” dedi.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —