Tarih: 29.11.2015 16:23

İmam Nikahı Sorun Oluşturuyor

Facebook Twitter Linked-in

Adana Valisi Mustafa Büyük eşi Emine Hayriye Büyük Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Mehtap Çelikcan imam nikâhıyla yaşayan Bahar Nerdan, Bülent İşçi çiftinin nikâhını birlikte kıydılar. Maddi imkânsızlık nedeniyle, 4 yıldan bu yana imam nikâhı ile yaşayan aile, evlilik cüzdanına kavuştu. Gelinlik ve damatlık giyen aile birlikte pasta kestiler.

Ramazan ayında Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan ile Adana Valisi Mustafa Büyük'ün eşi Emine Hayriye Büyük Şehit Erkut Akbay Mahallesi'ne Ramazan ayında misafir oldukları bir evde Bahar-Bülent çiftiyle tanışıp sorunlarının çözümü için gerekenin yapılacağını söylemişlerdi.  Gerekli işlemleri tamamlanan ailenin nikâhını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kıyarken çiftin şahitliklerini ise Adana Valisi Mustafa Büyük, eşi Emine Hayriye Büyük ile Mehtap Çelikcan birlikte yaptılar.

AİLEYİ OLUŞTURAN VE YÜCELTEN NİKÂH BAĞIDIR'

Nikâhı kıyan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan çiftlere bir ömür boyu mutluluk diledi. Nikâhın önemine değinen Başkan Çelikcan ' Aile kurumunu koruyan toplumların birçok yönden daha sağlıklı olduğu, bu toplumlarda yetişen insanın daha kaliteli, sosyal ilişkilerde daha düzeyli olduğu ve özellikle çocukların daha huzurlu ve nitelikli yetiştiği bilinmektedir. Ailesi çöken toplumlar, her açıdan çökmeye mahkûmdur. Aileyi oluşturan ve yücelten de nikâh bağıdır. Nikâh sosyal bir faydadır.' şeklinde konuştu.

İMAM NİKÂHI BİRÇOK SORUNA NEDEN OLUYOR'

Adana Valisi Mustafa Büyük ve eşi aileye mutluluklar dilerken aile olmanın önemine değindi. Topluma örnek olacak bir olayı gerçekleştirdiklerini belirten Vali Büyük ' Toplumun temel direği ailedir. Evlilik Birliğinin oluşması nikâh ile gerçekleşiyor. Toplumda imam nikâhı diye ifade edilen olay beraberinde birçok olumsuz olaya neden oluyor. Aileler içerisinde huzuru mutluluğu da sağlamıyor. En önemlisi ise hukuken eş olmalarını sağlamıyor. Biz şu anda toplum nezdinde de hukuk nezdinde de meşru olanı gerçekleştirmiş oluyoruz. Aile cüzdanını adet olduğu üzere gelinimize veriyorum. Ben her iki gencimize de ömür boyu mutluluklar diliyorum.' şeklinde konuştu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —