“İMARA AÇILAN TARIM ALANLARINI KURTARIN”
Manşet Haber 2.03.2023 00:16:33 0

“İMARA AÇILAN TARIM ALANLARINI KURTARIN”

“İMARA AÇILAN TARIM ALANLARINI KURTARIN”






Adana’da, Kahramanmaraş depreminden bir süre önce Büyükşehir Belediye meclisinin konut alanına çevirdiği tarım alanlarının eki haline dönüştürülerek alınan kararın iptal edilmesi istendi. Çukurova Barış gazetesi siyasilere “Gürsel Paşa’da konut alanına açtığınız tarım arazilerini kurtarıp alınan meclis kararını iptal edin” çağrısında bulundu.





Samimi iseniz buyurun göreve!





Çukurova Barış Gazetesi Gürselpaşa Mahallesi’ndeki imar değişikliği kararını manşetine taşıdı. Gazetenin bu konudaki haberi şöyle:





“Tarihler 15 Aralık 2022 Perşembe gününü gösteriyordu. Büyükşehir Belediyesi Meclis Oturumunda kabul edilen gündem maddesi ile Gürselpaşa Mahallesi’ndeki boş arazilerde (Tarım toprakları) yoğunluğu 1,2’den 2,0’a yükselten gündem maddesi kahır ekseriyetle kabul edilerek tarım arazileri resmen konut alanına dönüştürülüyordu.





KİMLER İTİRAZ ETTİ? İTİRAZ EDERKEN NELER SÖYLEDİLER?





Bu gündem maddesine bazı meclis üyeleri itiraz ettiler. AK Partili Furkan Bozkurt ve CHP’li Mustafa Fidan Vursavuş meclis kürsüsüne çıkarak ‘Yoğunluk artırımı yapmak müteahhitlere kazanç sağlamak demektir. Buradaki arsaları müteahhitler topladılar. Sizler tarım arazilerinin konut alanına dönüşmesine evet demekle bu şehrin kaderi ile oynuyorsunuz’ diyerek feryat ettiler. Saadet Partili Kazım Özgan ile İYİ Partili Volkan Bayrakçı başta olmak üzere sayısı 6 kişiyi geçmeyen meclis üyesinin ret oyuna karşın, tarım arazileri resmen konut alanına dönüştürülüp bugün depremde yaşanan yıkımlar gibi ileride olası ortaya çıkacak olumsuzluğa adeta zemin hazırladılar.





DEPREMDEN SONRA AKILLARI BAŞLARINA GELDİ!





Tarihler 6 Şubat 2023’ü gösterirken asrın felaketi yaşandı ve K.Maraş merkezli depremden Adana’da nasibini aldı. 418 canımızı yitirdik. Deprem sonrasında başta belediye başkanları olmak üzere meclis üyeleri ve tüm siyasiler yıkılan evlerle ilgili açıklama yaparken ‘Tarım arazilerinin üzerine ve dere yataklarına konut yapmanın zararlarından’ bahsedip bundan sonra yapılarda uygulayacakları kurallarda değişiklik yapacaklarını kamuoyuna deklare ettiler. Yani ‘Her şey eskisi gibi olmayacak’ diye söze başlayıp Adana’daki yapılaşmanın şekillerini yeniden belirlemeye söz verdiler. Bu sözlerinin arkasında duracaklar mı bilinmez ama biz kendilerine bir öneride bulunmak istedik.









KARALAR ‘ARKADAŞLARIMA KATILMIYORUM’ DEMİŞTİ





Gürselpaşa’daki tarım arazilerinin konut alınana açılması, Kozan’da Sevgican Hastanesi’nin yerinin konut alınana açılarak 2 kattan 12 kata kadar müsaade edilmesine izin veren Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Başkanı Zeydan Karalar’a basın toplantısı sırasında ‘Alınan meclis kararlarını onaylıyor musunuz? Onaylamıyorsunuz neden veto edip meclise geri göndermediniz?’ sorusunu yönelttik. Başkan Karalar ise bu sorumuza yanıt olarak ‘Arkadaşlarıma katılmıyorum’ diye yanıt verdi ve itirazlar dâhil konunun sorumuzu sorduğumuz günlerde askı süresinde olduğunu belirtmişti. Peki, şimdi Sayın Zeydan Karalar ve evet oyu veren meclis üyeleri tarım arazilerinin konut alınana dönüştürüp yoğunluğun da 2,0’a dönüştürülmesini deprem sonrası açıklamaları ile nasıl bağdaştıracaklar?





VALİ ELBAN: HASSASİYETİMİZ TAVAN YAPACAK





Depremin yaşandığı günlerde bir basın buluşması gerçekleştiren Adana Valisi Süleyman Elban Beye de Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerinden gelen teklifler ile Büyükşehirde oylanan imar rantı getiren, tarım arazilerinin konut alınana çevrilmesi gibi konular hakkında bir soru yönettik. Sorumuzda ‘Bundan sonra nasıl davranacaksınız?’ demiştik. Vali Süleyman Elban ise ‘Hassasiyetimiz tavan yapacak’ cümlesini kullanmıştı. Deprem felaketinin başta merkezi yönetim olmak üzere tüm yerel yönetimleri de akıllarının başlarına gelmesini sağlamış olsa gerekir ki bundan sonrasına tedbirli olmaya başlayacaklarını beyan ettiler.





ŞİMDİ YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ





Kamuoyunun karşı çıktığı, kamuoyunun sesine kulak vererek Büyükşehir Belediyesinin meclisinde ranta ve tarım arazilerinin konut alınana dönüştürülmesine izin verilmesine ret oyun kullanan meclis üyelerinin seslerine merkezi ve yerel yönetimdeki yetkililer kulak verecekler mi? Alınan bu yanlış kararları yeniden meclise getirerek tarım arazilerini koruyacaklar mı? Hayır, alınan meclis kararları geçerlidir diyerek yakın zamanda yaptıkları gibi tarım arazilerinin konuta dönüştürülüp müteahhitlere rant sağlayacak kararlara imza atmayı sürdürecekler mi? Önlerinde duran Gürselpaşa Mahallesi’ndeki tarım arazilerinin konuta dönüştürülmesi konusunda iptali gündemlerine alabilecekler mi? Yanıtlarını bekliyoruz.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

34° / 20.4°