İncirlik Üssü’nde İşçi Çıkışı

3.03.2016 19:07:31

İncirlik Üssü’nde İşçi Çıkışı

İncirlik Hava Üssü’nde faaliyet gösteren ABD VECTRUS şirketinin 27 işçiyi işten çıkarmasına Türk Harp-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Osman Acet’ten tepki geldi.

Acet, söz konusu şirketin Şubat ayı içinde 173 geçici işçiyi kadrosuna aldığını hatırlatarak “İşçimiz adına kadro sevinci yaşarken bir hafta sonra 27 işçinin iş akitlerinin fesih edilmesine bir anlam veremedik. Bunun hiçbir hukuki dayanağı yoktur. İşveren keyfi uygulama yapmaktadır” diye konuştu.

GÖZDAĞI VERİLMEK İSTENİYOR

Türk Harp-İş Sendikası olarak Toplu İş Sözleşme hazırlığı içinde olduklarını belirten Başkan Osman Acet, “Kabul edilebilir ve geçerli bir nerden yokken gerçekleştirilen işten çıkarmaların amacı olsa, olsa toplu iş sözleşme görüşmeleri öncesi sendikamıza gözdağı vermektir. Yine işten çıkarmalar yürürlükteki toplu iş sözleşme görüşmelerine aykırı olarak yapılmıştır. TİS’in 35 maddesine göre zorunluluk halinde, gönüllülük, emekli aylığı alma, emekliliği gelme ve en az kıdemli olma sıralaması takip edilerek tenkisata gidilebileceği belirtilmesine rağmen, işveren bu sıralamayı dikkate almadan işten çıkarmalar gerçekleştirmiştir. Ayrıca 4857 sayılı iş konunun 18’nci maddesine göre feshin geçerli bir sebebe dayanması gerekmektedir. Oysa işveren TİS’si ve hem de 4857 sayılı iş kanununu dikkate almadan 27 üyemizi işten çıkarmıştır. Sendika olarak bu hukuksuzluğu asla kabul etmiyoruz. Hukuki neden olmadan gayri insani yaklaşımlarla üyelerimiz işinden ve ekmeğinden edilemez. Sendika olarak bu hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu. osman_acet_incirlik



1

ADASO’DA YEŞİL VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM DESTEK PROGRAMLARI KONUŞULDU

2

"ÜRETEN DE, TÜKETEN DE MAĞDUR"

3

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINIZ İÇİN 10 ÖNEMLİ ÖNERİ!

4

“KALP SAĞLIĞI İÇİN HER YAŞTA HAREKET ŞART”

5

SEYHAN’I YÜREĞİR’E BAĞLAYAN YAVUZLAR KÖPRÜSÜ AÇILDI