İnönü ölümünün 40.yılında Adana’da anıldı.
Manşet Haber 25.12.2013 21:54:21 0

İnönü ölümünün 40.yılında Adana’da anıldı.

İnönü ölümünün 40.yılında Adana’da anıldı.

chpadana_inonu (1)CHP Adana İl Örgütü İsmet İnönü’nün ölümünün 40 yılında anma töreni düzenledi İsmet İnönü Anıtı önünde gerçekleşen anma törenine CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer, CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş, Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, Sarıçam İlçe Başkanı Musa Gökdemir, CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, CHP Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan aday adayları ve partililer katıldı.

İsmet İnönü’yü anma töreninde konuşan CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer Atatürk’e ve onun silah arkadaşı İsmet İnönü’yü hedef alan saldırıları kınadıklarını söyledi.

Sözlerine “Kurtuluş Savaşımızın büyük komutanı, laik ve demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularında, seçkin devlet ve siyaset adamı Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 40.yıl dönümünde saygıyla ve özlemle anıyoruz” diye başlayan CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer’, “1.ve 2. İnönü Savaşları ile bu milletin ‘’makus talihini’’değiştirmiş, Lozan Antlaşması’nın mimarı, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Başbakanı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, çok partili hayatın mimarı İsmet İnönü dürüstlüğü, namusu ve çalışkanlığı ile herkesin örnek alması gereken bir devlet adamıyd”ı dedi.

CHP Adana İl başkanı Sümer konuşmasını şöyle sürdürdü:

’’Ulu önderimiz Mustafa kemal Atatürk’ün en büyük destekçisi ve aynı zamanda dava arkadaşı İsmet İnönü, Cumhuriyetle başlatılan değişim ve dönüşümlerin gerçekleştirilmesinde önemli rol oynamış, kişiliği, kararları, düşünceleri, ilkeli çalışmaları ve hizmetleri ile Ulusumuzun büyük sevgisini ve saygısını kazanmıştır.

Bütün işlerinde vatanın çıkarlarını ve milli menfaatlerini öne koymuştur. Askeri alanda gösterdiği üstün başarıları siyasal hayatına da taşıyan İsmet İnönü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığını ve egemenliğini onaylayan, Lozan Antlaşması’nı imzalayan bir dehadır. En büyük hizmetlerinden biri bu ülkeyi İkinci Dünya Savaşı’na sokmamasıdır. Kendi isteğiyle Türkiye’yi çok partili hayata geçiren, demokratik yollarla iktidar el değiştirince şimdi ‘’kazandım ‘’diyen İsmet İnönü ‘’namusluların da namussuzlar kadar cesur olması’’gerektiğini gösteren canlı bir sembol olmuş, şahsiyeti ve yaşam biçimiyle de her zaman örnek bir şahsiyet olarak Türk tarihinde sarsılmaz yerini almıştır.

chpadana_inonu (2)İsmet İnönü,’’Bütün uygar uluslar gibi özgürlük ve bağımsızlık istiyoruz’’demiştir. İsmet İnönü, Kurtuluş savaşımızdaki üstün başarıları, Lozan’daki devlet adamlığı ile Türkiye Cumhuriyetine adı altın harflerle yazdırmıştır. Son yıllarda AKP iktidarı tarafından Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve O’nun silah arkadaşı İsmet İnönü’yü hedef alan saldırıları CHP Adana İl Örgütü olarak bir kez daha şiddetle kınıyoruz.

2.Cumhurbaşkanımız, Lozan antlaşmasının mimarı İsmet İnönü’yü ölümünün 40.Yılında CHP Adana İl Örgütü olarak bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

CHP Adana İl Başkanı Orhan Sümer’in ardından partililer İl Başkanı Sümer ile birlikte İsmet İnönü anıtına karanfiller bıraktı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

27.5° / 15.6°