“İNSANLAR KENDİ DİŞLERİYLE YAŞLANSIN İSTİYORUZ”
Manşet Haber 23.11.2016 16:02:49 0

“İNSANLAR KENDİ DİŞLERİYLE YAŞLANSIN İSTİYORUZ”

“İNSANLAR KENDİ DİŞLERİYLE YAŞLANSIN İSTİYORUZ”

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Fethi Güler, Sağlık Bakanlığı’ndan 0-18 yaş grubu çocukların koruyucu ve tedavi edici hizmetlerini özelden satın almamasını önerdi, “Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’da özelden çalışan diş hekimlerinden bu hizmeti satın alabilir.” dedi.
Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, bilimsel diş hekimliğinin 108. kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de ortalama ömrün hızla uzamakta olduğunu hatırlattı ve şöyle konuştu:dis_hekimleri2016 (2)
“Bugün yeni doğan çocuklarda ortalama ömür beklentisi 90-100 yaşlara kadar yükselmiştir. Sağlık Bakanlığı’nca yapılan koruyucu tıp hizmetleriyle yeni doğan ve 0-5 yaş arası çocuklarda ölüm oranı eskiye göre düşürülmüştür. Günümüzde yeni doğan çocukta ölüm oranı 1000’de 11 seviyesindedir. Bu önemli bir başarıdır. 0-12 yaş çocuklarda ortalama çürük sayısı 5 ila 6.5 arasında değişmektedir. Bu oran Almanya’da 1.5’tur. Biz diş hekimleri olarak insanlar kendi dişleriyle yaşlansın istiyoruz. Bizim Sağlık Bakanlığı’na önerimiz 0-18 yaş grubu çocukların koruyucu ve tedavi edici hizmetleri özelden satın almasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’da özelden çalışan diş hekimlerinden bu hizmeti satın alabilir. Hizmet alımını nüfusa planla yapmak koşuluyla ülkemizdeki diş hekimliği dağılımı homojen hale getirilebilir. Bu gün hala Pozantı, Tufanbeyli ve Saimbeyli ilçelerimizde diş hekimliği hizmetlerinin yürütülmesi tam olarak karşılanamamaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın bu önerimizi dikkate almalarını önemle rica ediyoruz” dis_hekimleri2016 (1)
Bilimsel Diş Hekimliği yıldönümü nedeniyle Atatürk Parkında toplanan diş hekimleri Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtına çelenk koyup, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu. Törenlere, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ve akademisyenler, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ersun Özkan ve YKÜ Ecz. Erdem Kızıltepe ile çok sayıda diş hekimi katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°