İNTİHARLAR CİDDİ ARAŞTIRILMALI
GÜNCEL 3.11.2017 16:14:13 0

İNTİHARLAR CİDDİ ARAŞTIRILMALI

İNTİHARLAR CİDDİ ARAŞTIRILMALI

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, insanları yaşatmak için uğraş verenlerin ölmemesi için ciddi çalışmalar yapılmasını, intihar nedenlerinin mutlaka araştırılarak ortaya çıkarılmasını istedi.
Muzaffer Yüksek yazılı açıklamasında şöyle dedi:
“Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları asistanı Dr. Ece Ceyda Güdemek'i 29 Ekim 2017 tarihinde kaybettik.30 Ekim 2017 tarihinde ise; Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevli Kalp-Damar Cerrahıisi Uzmanı üyemiz Dr. Engin Karakuş'u kaybettik. Aynı tarihlerde İstanbul'da Tıp Fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu benzer şekilde kaybedildi. Ailelerine, yakınlarına, iş arkadaşlarına ve tüm sağlık emekçilerine başsağlığı diliyoruz.
Yoğun çalışma koşulları, performans baskısı, esnek çalışma, uzun süreli çalışma, '' gelecek'' kaygısı, şiddetin gölgesinde çalışmaya mecbur kalma sonucu ''Tükenmişlik Sendromu'' na girerek genç doktorlar yaşamlarına son vermişlerdir. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililerin, genç doktorların yaşamlarına neden son verdiklerini araştırmaları ve önlem almaları gerekir. Sadece ''başsağlığı'' dilemek, bu acıları dindirmediği gibi yeni acıların önüne geçmez. İnsanları yaşatmak için uğraş verenler ölmesin”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.9° / 20.4°