İŞ KAZALARI EN AZA İNDİRİLEBİLİR

27.11.2018 11:55:08

İŞ KAZALARI EN AZA İNDİRİLEBİLİR

İş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olduğumuzu hatırlatan Çukurova Kalite Derneği (ÇKD) Başkanı Zeynep Kırılmış, firmaların tehlike kavramındaki riskleri öğrenmeleri ve ISO 45001 sistemini uygulayarak bilinci artırması gerektiğini söyledi.
ÇKD Başkanı ve FDL Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri Yetkilisi Zeynep Kırılmış, İş Sağlığı ve Güvenliği Sendikası (ISG-SEN) üyesi iş güvenliği uzmanlarını, ISO 45001’in artılarının anlatılacağı ‘ISG Uzmanlarına Özel Bilgilendirme Eğitimi’ programına katılmaya davet etti.
Kırılmış, ücretsiz bilgilendirme eğitiminin Yol-İş Holiday Otel’de, 1 Aralık 2018 Cumartesi günü, 14:00 – 16:00 saatleri arasında verileceğini belirterek, özellikle Avrupa Birliği ülkelerine ve kamuya iş yapan veya yapmaya hazırlanan, işini büyütmek için çıkış yolu arayan firmaların ISG uzmanlarını bu eğitime göndermeleri gerektiğini vurguladı.
İŞ KAZALARI EN AZA İNDİRİLEBİLİR
Türkiye’nin, 100 bin çalışan başına ölümlü iş kazalarında Avrupa birincisi, dünya üçüncüsü olduğunu üzülerek ifade eden ÇKD Başkanı Zeynep Kırılmış, “Türkiye, AB ülkeleri ile karşılaştırıldığında ölümlü iş kazalarında açık ara önde, AB üyesi 27 ülke için ortalama ölümlü iş cinayeti oranı istihdam edilen 100 bin kişi başına 2.1 düzeyindeyken, ne yazık ki, Türkiye’de bu oran 14.3 ile yedi katını buluyor. Hem çalışan, hem işveren bu konuda bilgilendirilerek, iş kazalarının en aza indirilmesi gerekiyor. FDL Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri olarak, firmaların yasal mevzuata göre uygunlaştırılması gerektiğinin önemini vurguluyoruz” dedi.
ISO 45001 NEDİR?
ISO 45001, bir organizasyonun yaralanma ve kötü sağlık durumlarını önleme konusundaki İş Sağlığı ve Güvenliği (ISG) performansının proaktif olarak geliştirilmesini sağlamak için, kullanılan kılavuzluğu olan bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi gereksinimlerini belirleyen bir uluslararası standarttır.



1

BESLENME VE DİYET PROGRAMLARI PARMAK İZİ GİBİDİR!

2

ALTIN KOZA ORHAN KEMAL EMEK ÖDÜLLERİYLE BAŞLIYOR

3

ADANA’DA YAĞMUR

4

TMMOB: İŞ KAZALARI KADER DEĞİLDİR!

5

YÜREĞİR BELEDİYESİ ÜCRETSİZ LGS HAZIRLIK KURSLARI BAŞLADI