İŞ KAZALARININ YÜZDE 34’Ü İNŞAAT SEKTÖRÜNDE
Manşet Haber 3.05.2017 20:06:22 0

İŞ KAZALARININ YÜZDE 34’Ü İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

İŞ KAZALARININ YÜZDE 34’Ü İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

İnşaat el aletlerinin jenerik markası Hilti, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nda en çok iş kazası yaşanan sektörler arasında yer alan inşaatta iş güvenliğinin önemine dikkat çekti. Kullanılan el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerektiğini belirten Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın ürünlerin kaynağında önlem prensiplerine uygun olmasının önemini vurguladı.
Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de inşaat sektörü en tehlikeli iş kollarından biri olarak öne çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın verilerine göre; Türkiye’de bir yılda gerçekleşen iş kazalarının yüzde 10’u, sürekli iş göremezliklerin yüzde 25’i ve ölümlü iş kazalarının yüzde 34’ü inşaat işlerinde gerçekleşiyor. İnşaat sektöründeki kazaların yaklaşık yüzde 30’u ise el aletlerinin kullanımı sırasında ortaya çıkıyor. Bu durum da inşaat el aletleri sektörünün önemini gözler önüne seriyor.
İnşaat el aletleri sektörünün global jenerik markası Hilti’nin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Sebastian Barth, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında şu açıklamalarda bulundu; “İnşaat el aletlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından ileri teknolojiye uyumlu, ergonomik ve güvenli olması gerekiyor. Ayrıca el aletlerinin çalışanların kendi inisiyatiflerine bırakılmaksızın kaynağında önlem prensiplerine uygun olması çok önemli.”
İŞ KAZALARININ NEDENLERİ????????????????????????????
Sebastian Barth, inşaat el aletlerini kullanırken yaşanan iş kazalarının temel nedenlerini; iş güvenliği eğitimlerinin eksikliği, kaynağında tedbirsizlik, toplu koruma önlemi eksikliği, dikkatsizlik, kontrolsüz çalışma, malzeme ve ekipman güvensizliği, kişisel koruyucu donanım eksikliği, kontrol ve denetim eksikliği olarak açıkladı. Barth ayrıca, el aletlerinden kaynaklı iş kazaları ve meslek hastalıklarının; uzuv kayıpları, el ve parmak yaralanmaları, malzeme sıçramaları, göze veya cilde cisim batması, gürültü, titreşim ve toz maruziyeti olduğunu söyledi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

13.2° / 5.8°