İşçi Partisi’nden  “Açılım Yasasına” tepki
Manşet Haber 11.09.2014 23:22:47 0

İşçi Partisi’nden “Açılım Yasasına” tepki

İşçi Partisi’nden “Açılım Yasasına” tepki

isci_partisiİşçi Partisi Adana İl Başkan ve yöneticileri “Açılım Yasasını” protesto ederek yasayı Anayasa Mahkemesine taşıyacak 110 milletvekili aradıklarını söyledi.

Atatürk Parkı’nda ellerinde 'Türkiye’yi bölme açılım yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak yeminine sadık 110 milletvekili aranıyor' pankartı taşıyan İşçi Partililer adına basın açıklaması metnini İP İl Başkanı Hayrettin Çavuşoğlu okudu.

Çavuşoğlu, Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulanması için kurdurulan AKP çoğunluğu tarafından çıkarılan vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden bu yasayı AYM’ne götürecek 110 milletvekili aradıklarını bildirdi.  Açılım yasasına geçit vermenin zulme ortak olmak demek olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, “İşçi Partisi olarak yapılacak hataların vebalinin çok ağır olacağının tarihi uyarısını yapıyoruz. İşçi Partisi iktidarında ihanetlerin hesabı eksiksiz sorulacaktır. Milletimizi komşuları ile barış, huzur ve refah programının iktidarına İşçi Partisi iktidarına çağırıyoruz” dedi.

Meclis’te milletvekillerinin ilk önce yemin ettiklerini hatırlatan Çavuşoğlu, “ Hiçbir parti disiplini, demokratik, laik Cumhuriyetin üstünde değildir. Devletin ve bağımsızlığının vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünün, milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin, hukukun üstünlüğünün üzerinde değildir.Meclis kürsüsünden gözlerimizin içine baka baka, tüm dünyanın duyduğu o yemini eden milletvekilerini arıyoruz” diye konuştu.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.8° / 22.1°