Tarih: 02.05.2019 20:53

İSMAİL’İN ÇİFTE BAYRAMI 

Facebook Twitter Linked-in

Harran’da yaşayan 8 yaşındaki İsmail Boy’a göğüs ağrısı, öksürük şikayetleri nedeniyle kist hidatik tanısı kondu. Ciddi bir hastalıktı. Ailesi Özel Adana Ortadoğu Hastanesi’ne başvurdu. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Osman Gereklioğlu’nun yaptığı başarılı bir ameliyatla akciğerindeki kistten kurtuldu.

Dr. Osman Gereklioğlu İsmail Boy’un rahatsızlığı ve gerçekleştirilen ameliyatla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Halk arasında “köpek kisti” adı verilen kist hidatiğe “Echinococuusgranulosus” adlı bir parazit sebep olur Parazitin esas kaynağı köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanlardır. Ülkemizde en fazla köpeklerden bulaşır. Köpeğin bağırsağında yaşayan parazitler dışkılama yoluyla dış ortama atılır, iyi yıkanmamış çiğ sebze ve meyveler, kirli içme suları ile insanlara bulaşır, akciğer ve diğer organlara yayılarak kist formunda yaşamını sürdürür.

Akciğere yerleşen kistler başlangıçta küçük olduğu için belirti vermeyebilir, büyüdükçe bronş, akciğer zarı, kalp ve büyük damarlara bası yaparak öksürük, göğüs ağrısı, solunum sıkıntısına yol açar.Bütünlüğü bozulan kist akciğer zarlarının arasına açılırsa hayatı tehdit edenciddi bir durum olanhidropnömotoraksa (akciğerde hava ve sıvı birikmesi) yol açabilir, bu durumda acil müdahale gerekir.”

İsmail’in  Akciğerden yaklaşık 12 cm çapındaki kisti çıkaran Dr. Osman Gereklioğlu, 5 günlük bir tedavi sonucu İsmail’i  taburcu ettiklerini, kendisine hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, hem Bahar Bayramını birlikte kutlamak için İsmail’e Hastane çalışanları  bir sürpriz parti düzenleyerek mutluluğunu paylaşmak istediklerini de ilave etti.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —