“İsteyen her kadının normal doğum yapabilir”
Manşet Haber 16.01.2016 09:49:41 0

“İsteyen her kadının normal doğum yapabilir”

“İsteyen her kadının normal doğum yapabilir”

dr_ebru_unal (1)Adanalı bebek bekleyen aileler için Doğal Doğum Derneği ve Adana Büyükşehir Belediyesi “Doğuma Hazırlık Kursu” düzenledi. Kursta doğal doğumun anne ve bebek için faydaları, ten tene temasın önemi, nefes teknikleri, kordon bağının kesim zamanı hakkında bilgi verildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen buluşmada Operatör Doktor Ebru Ünal kadınlara doğum sürecini anlattı. Ünal, yaptığı sunumda doğumun başladığının nasıl anlaşılacağını, doğum başlayınca neler yapılması gerektiğini, doğal doğumun anne ve bebek için faydalarını dinleyenlerle paylaştı. Dr. Ünal, sunumunda dünyada ve Türkiye’de doğal doğumda uygulanan yeni tekniklerden de bahsetti. Dr. Ebru Ünal, önemli bir sağlık engeli yok ise isteyen her kadının normal doğum yapabileceğini söyledi. Anne ve bebeğin ilk buluşmasının çok önemli olduğunu ifade eden Ünal, bebeğin kordonunun doğar doğmaz değil birkaç dakika sonra kesilmesinin bebek için çok daha faydalı olduğunu vurguladı.

Ebe Filiz Yarıcı Atış kordon kanının saklanmasıyla da ilgili bilgiler verirken Doğum Koçu Tülay Özmen nefes teknikleri hakkında bir sunum yaptı. Gebelere nefes tekniklerini anlatan Özmen, katılımcılarla birlikte nefes alıştırması da yaptı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanlığı; Dr. Ebru Ünal’a, Ebe Filiz Yarıcı Atış’a ve Doğum Koçu Tülay Özmen’e birer plaket verdi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.4° / 21.6°